Уряд прем’єр-міністра Володимира Гройсмана веде Україну до катастрофи. Про це повідомила народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець на сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні я разом з профспілками пікетувала Кабмін в рамках Всеукраїнської акції протесту, на якій зібралися тисячі медиків, освітян, гірників, металургів, чорнобильців та афганців. Трудівники прийшли нагадати владі, що Майдан стояв за справедливість, натомість плодами революції скористалися негідні люди, а справедливості в державі стало набагато менше», – заявила парламентар.

За її словами, учасники мітингу в критичній ситуації в країні звинуватили Кабмін та особисто прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Уряд веде Україну до катастрофи – це була одностайна думка учасників протестів. Зокрема в медицині через мізерні зарплати та заборгованість, а також «зрівнялівку» в оплаті праці, за останні роки країну полишили десятки тисяч медиків. Разом з від’їздом найкращих медиків у галузі зростає кадровий голод і погіршується якість охорони здоров’я. А це тягне за собою погіршання стану здоров’я населення, зростання захворюваності, збільшення смертності та, як наслідок, стрімке вимирання нації», – підкреслила народний депутат.

Політик наголосила на тому, що питання здоров’я українців є вкрай нагальним.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Це – питання національної безпеки, але уряд не переймається стратегічними проблемами, головне для нього – зекономити якнайбільше коштів за рахунок простих трудівників сьогодні, а що буде далі – його не обходить. Для припинення руйнації системи охорони здоров’я медичні працівники вимагають передбачити в наступному бюджеті щонайменше 5% ВВП на медицину, зберегти лікарсько-фельдшерські бригади швидкої допомоги, погасити заборгованість та передбачити зарплату у 2019 році на рівні 250% від середньої по Україні», – процитувала вимоги лікарів очільниця профільного комітету.

Крім того, профспілки висувають вимоги забезпечити медикам надбавки за вислугу років, кваліфікаційну категорію та тривалість безперервної роботи.

«Наразі профспілковий рух в Україні набирає обертів і залишається одним з небагатьох важелів тиску на владу, щоб змусити її ухвалювати рішення в інтересах простого народу та відновити соціальну справедливість. А тому я сьогодні – на їхньому боці, з ними, серед них», – резюмувала народний депутат.