Тривалий час у стінах Верховної Ради обговорюють зняття недоторканності з депутатів шляхом внесення змін до Конституції, але тим самим відтерміновують цей процес штучно. Принаймні, так вважає лідер Громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко.
На його думку, це може свідчити про промахи у діяльності ГПУ:

"Натомість, потуги Луценка нагадати про те, що двічі майданна влада пам’ятає свою обіцянку народу і веде непримиренну боротьбу з регіоналами, знову потерпіли повне фіаско! Один із лідерів партії Порошенка і в недавньому керівник фракції спільно із дружиною-представником Порошенка у ВР зібрали аж 135 голосів за подання проти Вілкула. Їх рідна фракція Порошенка дала аж 46 голосів із 135!", - наводить приклад Томенко.


На думку політика, це вже другий подібний сценарій у прокуратурі, так само трапилося і 4 жовтня, коли під час знятття недоторканності із ще одного регіонала Дунаєва свої голоси віддали 125 депутатів і відповідно 42 – із провладної партії. Причин, зазначив Томенко, декілька:

" це і махровий непрофесіоналізм очільників ГПУ; це й кругова порука у ВР; і найважливіше – Вілкул в команді Ахметова, а той нині соратник і компаньйон Порошенка. Ба більше, як кажуть депутати, куратор президентської кампанії Порошенка у Запорізькій області та на Донбасі. Ну хто їх посадить?", - резюмував Томенко.