Представник президента України в Криму Борис Бабін заявив, що вся відповідальність за події в Керчі покладається на окупаційну владу Росії.

Київ застеріг окупаційну владу Росії від спроб розпалювання міжнаціональної ворожнечі в окупованому Криму після вибухів в політехнічному коледжі в Керчі.
Про це заявив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, повідомляє "112-Україна".

Постпред зазначив, що до початку російської окупації в Криму не було масових вбивств.

"Багато років в Криму бувало всяке, але жодного разу до початку російської окупації не було масових вбивств. І звичайно, ніхто жодного разу, не чекаючи навіть результатів мінімальних якихось встановлених фактів, не дозволяв собі огульно звинувачувати за етнічною ознакою, як сьогодні зробила окупаційна влада ", - заявив Бабін.

Представник президента зазначив, що очікується реакція керівництва України на цей трагічний факт, оскільки під час кривавого інциденту загинуло багато українських громадян.

"Ми готові надати будь-яку допомогу сім'ям загиблих, поранених. Але хочу підкреслити, що повна відповідальність за те, що відбувається в Криму, покладається на державу-агресора. Хочу особливо підкреслити, що факти розпалювання міжнаціональної ворожнечі повинні отримати гідну оцінку міжнародної спільноти. В черговий раз застерігаємо окупантів від таких спроб, і вимагаємо якісного розслідування відповідно до норм міжнародного гуманітарного права того, що сталося в Керчі ", - підкреслив Бабин.

Нагадаємо, у середу, 17 жовтня, в політехнічному коледжі в окупованій Росією Керчі стався підрив бомби, начиненої металевими предметами.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", всього через 3 години після трагедії у Керчі на російських пропагандистських каналах вже був оприлюднений сюдет про причини теракту. Основною причиною трагедії класично назвали "українськ2 ДРГ", яка своїми "діями" спричинила масштабну трагедію.

Також "Знай.ua" писав про виправдання Путіна щодо кривавих подій, котрі сталися у керченському політехнічному коледжі.