Спеціальні зобов'язання по продажу природного газу для населення і теплокомуненерго вирішили продовжити представники Кабінету міністрів. Так, понижена ціна діятиме протягом ще двох тижнів, тобто до 27 жовтня.

"Наскільки мені відомо, продовжили на два тижні. Але давайте дочекаємося публікації Кабміну", – сказав співрозмовник "Інтерфакс-Україна".

В кінці вересня в уряді вирішили в черговий раз перенести подорожчання блакитного палива, продовживши терміни до 18 жовтня. Складний переговорний процес з Міжнародним валютним фондом з газового питання триває з липня 2017. З 6 по 19 вересня 2018 року місія МВФ відвідувала Київ з робочим візитом.

Раніше голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Оксана Кривенко заявляла, що про нові тарифи на опалення українці можуть почути вже через місяць після того, як уряд встановить нову ціну на блакитне паливо.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Як тільки буде нова ціна газу від Кабміну, ми ініціюємо процедуру перегляду тарифів на тепло і теплопостачання. З урахуванням відкритого обговорення, через місяць, нові тарифи будуть встановлені", - сказала вона.
Чиновниця також додала, що у разі ухвалення Кабміном рішення про підвищення ціни на газ у жовтні, то питання про підвищення тарифів на тепло і гаряче водопостачання можуть розглянути у листопаді і вони, швидше за все, будуть діяти з першого дня зими.

Нагадаємо, що ціни на бензин на українських заправках до кінця року можуть зрости на чотири-п'ять гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, підписання угоди з НАК "Нафтогаз" і укладення договорів на поставку газу дозволить відновити постачання гарячої води вже в найближчі дні.

Також портал Знай.uа писав, що українським водіям не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову зростуть.