Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна не зможе провести спільні навчання з блоком НАТО в Азовському морі.

Про це він сказав в інтерв'ю французьким виданням RT France, Paris Match та Le Figaro.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Зараз Україна хоче залучити натівські навчання в Азовське море, але туди вже не можна буде пройти, тому що наш договір з Україною вимагає обопільної згоди для проходу військових кораблів в Азовське море. Але вони цього хочуть, і їм у цьому активно потурають", - цитує міністра Лаврова прес-служба російського МЗС.

Як раніше повідомляв портал, якщо в Європейській Раді піднімуть питання про виключення Росії, то її представники не будуть чекати офіційного рішення, а самі заберуться.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Про це в інтерв'ю російському виданню заявив глава Міністерства закордонних справ Сергій Лавров.

"Якщо вони хочуть виключити з Ради Європи, ми їх так не порадуємо, ми підемо звідти самі", - заявив міністр, маючи на увазі опонентів, які найімовірніше будуть наполягати на тому, щоб заморозити членство Росії в статутних органах організації.

Все тому, що РФ із завидною регулярністю ігнорує обов'язкові фінансові внески.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Також раніше ми писали, що на 73-й сесії Генеральної Ассамблеї ООН, яка проходить в Нью-Йорку, український Президент Петро Порошенко переплутав двері та випадково зайшов в переговорну кімнату російських делегатів.

Побачивши, що помилився, Порошенко залишив приміщення, а глава російського МЗС Сергій Лавров вирішив "зашутити" і сам не помітив, як облажався.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Мабуть, з туалетом переплутав", - як би пожартував міністр закордонних справ.

Президента України, який переміщувався у супроводі охорони, в кімнаті ніби чекали представники російської преси. Один з них встиг запитати про розміщення миротворців на територіях Донбасу, однак Порошенко відповів різко - "Ніяких відповідей російським ЗМІ, ви – фейкньюс" - після чого відправився в зал засідань.

Нагадаємо, Лавров дав майстер-клас по логіці, Європа в подиві.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, Порошенко переплутав Лаврова з туалетом.

Також раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Ягланд заявив, що готовий виключити Росію з Ради Європи.