Служба безпеки України отримала дані від Рахункової палати про корупційні оборудки, здійснені керівництвом державного підприємства "Украерорух".


Після проведення аудиту виявилося, що фінансові порушення відбулися у період з 2015 по 2017 рік:

"Поінформувати Службу безпеки України щодо фактів виявлених порушень, допущених посадовими особами Державного підприємства обслуговування повітряного руху України та які мають ознаки кримінальних правопорушень за статтями 191 та 364 Кримінального кодексу України", - йдеться у звіті Рахункової палати.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще


Як відомо, стаття 191 ККУ: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, стаття 364 ККУ: Зловживання владою або службовим становищем.


Свого часу корупцією на підприємстві вже зацікавилося НАЗК, потім цим питанням займалися ГПУ, НАБУ та Національна поліція. Остання навіть зареєструвала кримінальне провадження з цього приводу.


Усі вказані вище справи стосуються виведення коштів у розмірі близько півмільярда гривень з "Украероруху" на рахунки згодом збанкрутілого "Платинум банку", пізніше у НАЗК почали перевірку керівника Дмитра Бабейчука на предмет корупції.


Дивіться: СБУ розслідує розкрадання держкоштів в "Украерорух"


Нагадаємо, Рахункова палата знайшла докази провальної роботи "Украероруху".
Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, чому Омелян досі не звільнив керівника "Украероруху" Бабейчука.
Також Знай.ua писав, "Украерорух" під керівництвом Бабейчука розікрав 800 мільйонів гривень.