Серед головних недоліків проекту бюджету на 2019 рік – це практично повне ігнорування енергетичної галузі. Про це розповів народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов.
Політик вкотре нагадав, що шахтарі вже чотири місяці не можуть дочекатися обіцяної їм заробітної плати.

"І профсоюзи показали на Хрещатику, коли вийшли, об’єднавшись, і сьогодні "Лисичанськвугілля", шахта Капустіна, шахтарі страйкують, і "Волиньвугілля" шахтарі страйкують… Тому об’єдналися і кажуть, що війна сьогодні в голові саме в уряді, у міністра енергетики та палива Насалика, який не відповідає своїй посаді і не хоче розбудовувати вугільну галузь і взагалі руйнує її", – зазначив нардеп.


Шахов розповів, як продовжується шахтарський страйк:

"Шахтарі вирішили не виходити з шахти з першої зміни на шахті Капустіна доти, доки не виплатять заробітну плату. Чотири місяці люди не отримують заробітну плату саме в вугільній галузі. Скажіть, будь ласка, в які рамки це може вписуватися".


Також нардеп вказав на основні недоліки проекту бюджету на наступний рік, який готують до другого читання.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Наш край" вимагав, щоби Луганську область долучили до експерименту екстреної допомоги. Тому що в Луганській області не вистачає також швидких, не вистачає сьогодні обладнання, яке залишилося на тій території. І чому саме в Луганській області йде війна, а Кабмін не врахував саме в цю програму екстреної допомоги Луганщину", – розповів політик.


Шахов також вказав, що політики відмовляються модернізувати вугільну галузь, а це коштує країні близько 5% ВВП.

"Далі я задавав питання прем’єр-міністру Гройсману, що не розбудовується і немає закладених у бюджеті коштів на модернізацію вугільної промисловості, яка може дати прибуток для державного бюджету в 5% ВВП. А це 18 мільйонів тонн вугілля на рік і це може, все ж таки, дати можливість розвиватися саме енергетичному сектору. А це Луганська, Волинська, Львівська області", – розповів нардеп.


Дивіться: "Кабінет міністрів повинен подати у відставку", - Сергій Шахов


Нагадаємо, Шахов показав, чим загрожує Україні монополія.
Як повідомляв Знай.ua, Шахов показав основні прогалини бюджету України на 2019 рік.
Також Знай.ua писав, Шахов назвав винних у вибухах в Ічні.