На зустрічі також були присутні Єгор Фірсов, який координує екологічний напрямок в партії, і понад двадцять екологів з різних куточків України.

«Дякую усім науковцям і практикам, які приїхали з різних регіонів країни, аби спільно з нашою командою реалізувати давно наболілі й вистраждані ідеї й новітні підходи до захисту довкілля. Фактично, захисту життя і здоров’я наших громадян», - сказав Анатолій Гриценко.

Під час зустрічі екологи окреслили певні маркери, які, на їхню думку, мають бути включені в план першочергової роботи. Серед них: відсутність контролю якості води та ґрунту; необхідність збільшення екологічного податку для підприємств, які забруднюють навколишнє середовище та відновлення екологічного контролю. Екологи підкреслили, що наразі немає адекватної державної політики щодо видобутку копалин та не існує прийнятних ринків для продажу сировини.

Експерти відзначили, що в Україні нині знищено 800 тисяч гектарів лісів, що дорівнює площі Чернівецької області. Існує і проблема питної води, яка, за словами закарпатських екологів, вивозиться в Угорщину.

Щодо нелегального видобутку бурштину, то спеціалісти запропонували не просто його легалізувати, а провести аудит земель, підтвердити запаси, провести аукціони та створити біржі бурштину.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Найближчим часом спільними зусиллями всіх долучених екологів та команди «Громадянської позиції» буде розроблено відповідний розділ Плану дій партії.

Нагадаємо, раніше Анатолій Гриценко визначив головні завдання влади, аби вирішити екологічні проблеми.