Росія не подала доповідь про повернення в ПАРЄ, це було її єдиною можливістю повернутися в організацію в 2019 році. Тепер це питання буде розглядатися, в кращому разі, влітку наступного року. Про це заявив голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі Радіо Свобода.

Він зазначив, що в даний час у проекті порядку денного ПАРЄ на січень 2019 не стоїть доповідь про повернення Росії. На думку Ар'єва, причиною тому стало те, що з російської делегації не зняли обмежувальні заходи і не повернули їй права голосу.

"Поїзд пішов. Росія чітко сказала, що вони не будуть подаватися до тих пір, поки асамблея не піде назустріч. У плані скасування можливостей введення санкцій проти національної делегації. Асамблея не пішла назустріч. Власне, що сталося: Росія сказала, що вона не буде подавати свою делегацію. І питання на січень вже не виноситься. Взагалі всі національні парламенти подають свої делегації тільки раз на рік. І це — січень, початок чергової сесії ПАРЄ. В інший час можливе подання, тільки якщо в парламенті були вибори. Тоді протягом півроку після цього можна подати свою делегацію. Третього варіанту розвитку подій просто немає", — пояснив Ар'єв.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Швейцарії відмовилися видавати візу так званому "заступнику міністра освіти, науки і молоді" анексованого Росією Криму Айдеру Аблятипову. Окупаційний чиновник збирався відвідати 39-ту сесію Ради Організації об'єднаних націй з прав людини в Женеві. Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

В МЗС РФ дуже незадоволені тим, що Швейцарія не надала можливості російському представнику донести Раді ООН "реальну картину того, що відбувається" в окупованому Криму.

Нагадаємо, кримського вискочку не пустили на сесію ООН.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", скандальний журналіст розповів, як Путін прийшов до влади.

Знай.uа повідомляв, що популярний російський комік зібрався судити Україну.