Незважаючи на те що газ для населення, здається, дорожчає не по днях, а по годинах, оптимістично налаштований прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що все могло бути набагато гірше. Міжнародний валютний фонд вимагав підвищити вартість палива ще більше, так що обурюватися взагалі причин немає.

Таку заяву глава уряду зробив в ефірі українського телеканалу, повідомляє прес-служба Кабміну.

Так, Гройсман зазначив, що подорожчання газу - це одна з умов продовження співпраці з МВФ.

"Втім, це підвищення стало значно менше від первинних вимог. У мене було два варіанти - домовитися про мінімальне зростання цін на газ і продовжити співпрацю. Або увійти у дефолт. Це банкрутство країни. ... Це неможливо було допустити", - заявив прем'єр.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він також додав, що Кабінет міністрів вважає за необхідне продовжувати партнерську роботу з міжнародними фінансовими організаціями, щоб бути в змозі виплатити борги і нібито знизити навантаження на бюджет.

"Ми працюємо з фінансовими ринками світу, щоб віддати кредити, які на нас поклали минулі уряди протягом 2005 - 2013 років. Зараз ми щороку платимо 5 млрд дол. В якості обслуговування (взятого тоді) боргу", - додав Гройсман.

Нагадаємо, що ціни на бензин на українських заправках до кінця року можуть зрости на чотири-п'ять гривень. Ситуація з Іраном вплине на зростання ціни на нафту в усьому світі, включаючи Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, підписання угоди з НАК "Нафтогаз" і укладення договорів на поставку газу дозволить відновити постачання гарячої води вже в найближчі дні.

Також портал Знай.uа писав, що українським водіям не варто чекати дешевого палива, навпаки, найближчим часом ціни знову зростуть.