Нинішня влада розколює суспільство за територіальним і мовним питанням. Це неминуче призведе до поглиблення конфліктів всередині країни і загрожує її цілісності. Єдиний вихід – встановлення мораторію на ці теми, без цього миру в Україні буде вкрай важко досягти. Про це заявив заступник голови політичної партії «РОЗУМНА СИЛА» Олександр Савченко у відеоблозі, розміщеному на YouTube-каналі партії.

«Як можна громадян, які народилися і живуть, приміром, у Донецькій області, визначати як другий сорт, як могла влада докотитися до таких думок? З нинішньою владою в Україні все те, що в європейському суспільстві є неприйнятним, стало чомусь можливим», – коментує політик.

Олександр Савченко зазначає: «Ми відмахуємося від тоталітарного минулого, ми намагаємося сказати, що все, що робив ненависний режим – це вкрай погано, і йдемо таким же шляхом, а в деяких питаннях ще й більш жорстко». Як вихід із ситуації, що склалася, він пропонує визнати проблему, визначити питання, які розколюють суспільство і зробити на них мораторій: «Потрібно концентруватися на економіці, на рівні благополуччя людей. Громадяни ледь зводять кінці з кінцями не через проблеми мови! Потрібно покращувати життя громадян, вирішувати реальні проблеми країни та суспільства. Як тільки це станеться, не буде істерії, буде внутрішнє розуміння. Потрібно йти дуже обережно цим шляхом».

Савченко підкреслив, що багато їздить по Україні та постійно зустрічається з громадянами у всіх регіонах. Він заявляє, що люди обурюються штучним створенням мовної проблеми, просять не нагнітати істерію навколо цього питання, а краще і зовсім залишити його. Політик упевнений: громадянам необхідно роз'яснювати, що це питання є вкрай маніпулятивним і загрожує територіальній цілісності країни.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У жовтні поточного року мовне питання вже викликало бурхливу реакцію у народних обранців, коли був прийнятий закон про українську мову. Тоді одні депутати назвали його вкрай радикальним, а іншим він, навпаки, здався занадто м’яким, адже за національними меншинами, на їхню думку, все ще залишаються широкі права на використання їхніх мов.