Колишній президент Франції Франсуа Олланд розкрив плани Путіна по відношенню до окупованого Донбасу

Він вважає, що президент Росії будь-якими шляхами буде прагнути заморозити цей конфлікт.

Такий метод дозволить йому контролювати окуповані території, не створюючи військової ситуації.


Гучну заяву Олланд зробив за час виступу на конференції в Бельгії. Такий вихід буде найбільш вигідним для Путіна, оскільки він боїться втратити контроль над Донбасом.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

“Я провів багато годин в телефонних розмовах з Меркель, Путіним і Порошенка. Я не знаю точно, що ці консультації дали, але думаю, що вони дали хоча б одну річ: вівся діалог. А коли йде розмова, припиняються вбивства одних іншими. Це і є та тодішній і нинішній вигодою нормандського формату“, — вважає колишній лідер Франції.


Також він вважає, що коли бойовики відкривали вогонь і починали наступ, що призводило до істотних втрат життів, потрібно було максимально перевести курс і домогтися припинення вогню. Також він підкреслив, що всім світом проводили переговори, які і дозволили досягти цієї мети. Так, Порошенко має намір якомога швидше домогтися режиму тиші, а Путін – навпаки.

“У Мінську тоді гра велася між Володимиром Путіним, Петром Порошенком, з одного боку, і мною і Ангелою Меркель, які були там для досягнення мети припинити вогонь. Путін хотів, щоб режим тиші почався якомога пізніше, а Порошенко — як можна швидше. Зрештою, активна фаза війни була зупинена, але це не означає, що після Мінська припинилася загибель військових“, — зазначив Олланд.

Нагадаємо, як повернути Азовське море: експерт стривожив українців екстремальним сценарієм, буде гаряче.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Євросоюз і Сполучені Штати можуть назавжди вигнати Росію з Азовського моря.

Також Знай.uа" писав про те, що головний військовий прокурор України Анатолій Матіос назвав невтішну статистику реабілітації українських військових, які перебували в зоні бойових дій на Донбасі.