Вже 30 політиків встигли заявити про свою участь у майбутніх виборах президента України, принаймні 10 із них позиціонують себе як представники майбутньої опозиції.

Про це повідомив Голова політичної партії Громадський рух " Рідна країна" Микола Томенко. На його думку, владі та наближеним до неї олігархам хочеться втілити сценарій перемоги через "самоїдство" в українському опозиційному середовищі:

"Проросійські сили готуються до реваншу за сценаріями з Москви. Тим часом проукраїнська опозиція традиційно нарощує темпи взаємного поборювання; її кандидати задовго до виборів втягуються у затяту боротьбу не проти влади та проросійських кандидатів, а між собою. Свого часу наша політична сила у стратегії "Український Президент-2019" запропонувала національному політикуму та суспільству критерії, за якими можна і необхідно об’єднати свої зусилля", - підкреслив Томенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Політик також окреслив основні цілі та риси єдиного кандидата, якого важко знайти, звернувшись при цьому до більшості політичних сил, які позиціонують себе як проукраїнська та проєвропейська опозиція. Томенко виділив наступні завдання, які, в його баченні, допоможуть досягти ефективного результату, серед них:

Остаточно визначити спільні світоглядні цінності та бачення майбутнього України.

Розробити принципи ведення виборчої кампанії: не одне проти одного, а за Україну і проти її ворогів.

Разом протидіяти застосуванню владою адмінресурсу та інших брудних виборчих технологій.

Спільно захищати результати виборів.

У другому турі президентської кампанії підтримати кандидата від проукраїнської опозиції.

"Поборюючи одне одного, зазнаємо поразки і втратимо Україну. Об’єднавшись – Україну захистимо і збережемо", - підкреслив політик.

Дивіться: "За що ми платимо депутатам?", - Микола Томенко

Нагадаємо, оприлюднено повний перелік депутатів, яких слід позбавити недоторканності. Як повідомляв "Знай.ua", Томенко розповів, чого очікувати від виборів 2019 року. Також "Знай.ua" писав, Томенко показав, скільки телевізійного сміття не бачать у Нацраді.