В Австрії набирає обертів шпигунський скандал. З'явилася інформація, що займався шпигунством один із співробітників контррозвідки.

Раніше затримали колишнього полковника за підозрою в передачі Росії секретних відомостей. За інформацією місцевих правоохоронних органів, шпигунством міг займатися також співробітник контррозвідки.

На даний момент в Австрії триває розслідування шпигунської діяльності на користь Росії. При цьому не тільки в армії, але і в контррозвідці.

Прокуратура по корупції підозрює в шпигунстві співробітника Федерального відомства із захисту конституції і боротьбі з тероризмом (BVT) по імені О. Про це у неділю, 11 листопада, повідомили австрійські видання Kronen Zeitung і oe24.at.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Повідомляється, що інформація про це шпигунстві, як і у випадку з полковником австрійської армії у відставці, який підозрюється в передачі Москві секретних даних, що надійшла від однієї з "дружніх партнерських служб". Розслідування у справі триває з листопада 2017 року.

Обшуки проводилися не тільки в приміщенні штаб-квартири BVT, але і за двома адресами співробітника відомства. Слідчі органи відправили запит, щоб розкрити інформацію про його банківському рахунку. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі за розголошення державної таємниці.

Відомості про можливий випадку шпигунства в BVT підтвердила минулого тижня генеральний директор громадської безпеки в австрійському Мзс Міхаела Кардайс. За її словами, підозри в шпигунській діяльності, що виникли в 2017 році, стали причиною тимчасового відсторонення австрійської контррозвідки від роботи в Бернському клубі - організації обміну розвідувальною інформацією між спецслужбами 30 європейських держав.

Нагадаємо, стало відомо, хто "злив" путінського полковника. Шпигун мав доступ до списків телефонних номерів.

Як повідомляв Знай. ua, тупі розвідники Путіна можуть остаточно позбавити Кремль важливого європейського союзника. Австрійська політична верхівка може кардинально змінити курс.

Знай. ua писав, що Лавров звинуватив Австрію "нетрадиційної" дипломатії, а сам про шпигуна, звичайно ж, нічого не знає. Колишній полковник 20 років зливав секретні дані в РФ, але Кремль "не в курсі".