У Верховній Раді вперше за 70 років провели ремонт купола будівлі у зв'язку з тим, що термін його експлуатації закінчився і він вже порядно зносився: скло треба було замінити, металеві конструкції вимагали чищення, так як на них вже утворилася корозія, а також облізла фарба, про це відомо з повідомлення прес-служби ВР.

За словами головного спеціаліста відділу організації будівництва управління справами Верховної Ради Віктор Яремчук, остання обнова конструкції сталася після того, як туди впала авіабомба під час Другої світової війни в 1948 році. За його словами, скло з тих пір потріскалось, герметики практично розсипалися, а металева частина покрилася іржею.

Повідомляється, що підрядник робіт був найнятий за допомогою тендера, а фінансування ремонту обійшлося в 7,5 мільйонів гривень. Але є і хороша новина для українських платників податків: роботи завершилися достроково, і підрядник заощадив українській державі трохи грошей, витративши "всього" 6,7 мільйонів гривень.

Будівля українського парламенту простояла 70 років і в 2012 році в ньому виникла тріщина через зсув на Печерських пагорбах. І ось вже 6 років над головою кожного депутата в Раді висить небезпечна люстра вагою в чотири тонни, близько 15 тонн конструкцій з металу, а також декількох тонн скла купола.

Нагадаємо, Вибори 2019: власники ID-карток не зможуть голосувати, що забули розповісти українцям

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У власників ID-карт можуть виникнуть проблеми на майбутніх виборах Президента, є ймовірність, що українці не зможуть проголосувати, адже старий закон, який давно не переглядався, не містить інформації щодо електронних паспортів.

У ЦВК вважають, що Верховна Рада повинна частково переглянути закон "Про вибори Президента України".

Як раніше повідомляв "Знай.uа" "Вже вивчає українську": новий угорський посол розпочав з несподіваної заяви

Також Знай.uа" писав про те, що Бюджет-2019: Кабмін зробив вирішальний крок