Угорщина не проти того, щоб глави зовнішньополітичних відомств України та Грузії були присутні на зустрічі Північноатлантичного альянсу на рівні глав МЗС, проте "вето" з проведення засідання Комісії Україна-НАТО знімати не буде, визнається "Радіо Свобода" міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Петер Сійярто
Петер Сійярто

"Я можу погодитися з форматом зустрічі з представником України на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, який буде схожий на той, який у нас був під час останнього саміту НАТО. Тоді були запрошені президенти Грузії і України. Ми не були проти. І якщо на зустріч міністрів НАТО у грудні будуть запрошені глави МЗС Грузії і України, ми теж на це підемо" заявляє Петер журналістам в рамках засідання Ради ЄС в Брюсселі.

Однак, за його словами, оскільки прогрес у вирішенні конфлікту через "мовного закону", який прийняла Верховна Рада в жовтні, відсутня, то Будапешт і далі буде перешкоджати інтеграції України в НАТО. Новий закон передбачає, що єдиний робочий мову в державних чи комунальних інстанціях, в судах та армії має бути українська.

До того ж, міністр відкидає вимоги ЄС і НАТО вважати мовну суперечку з Україною виключно двостороннім і звинувачує Україну в тому, що вона порушила міжнародні правила.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, "Це тобі за НАТО": Фінляндія жорстко покарала путінського "щура"

МЗС Фінляндії викликав посла Росії Павла Кузнецова для обговорення інциденту з глушенням сигналу GPS під час навчань НАТО.

Про це повідомив глава МЗС Фінляндії Тімо Сойні, передає видання Ilkka.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" "На килим": у Клімкіна жорстко покарали угорського посла

Угорського посла в Україні Іштвана Ийдярто викликали в МЗС через висловлювання угорських чиновників про Україну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Також "Знай.uа" писав про те, що Кінець дружби: прем'єр Угорщини згадав путінську методичку і напав на Україну