Віталій Захарченко - колишній міністр внутрішніх справ України часів президентства Віктора Януковича - підозрюються у відмиванні 10 мільярдів гривень через фіктивний банк. Передає РБК-Україна з посиланням на "Судовий репортер".

Повідомляється, що нещодавно Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі України до документів "Смартбанка", за допомогою якого Захарченко і близьке до нього оточення проводили фінансові операції.

Як стверджує Генеральна прокуратура, слідство має докази, що "Смартбанк" був створений для прикриття нелегальної діяльності, а також ухилення від податків.

Встановлено, що 25 травня 2016 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в "Смартбанк", який був віднесений до категорії неплатоспроможних. Підстава - непрозорість структури власності банку.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Наклали лангетку: адвокат, ледь стримуючи сльози, розповів про "пекельні муки" Януковича

Колишній президент України Віктор Янукович потрапив на лікарняне ліжко за кілька днів до того, як повинен був сказати останнє слово в українському суді. Він є обвинуваченим у справі про державну зраду. Стало відомо про його стан.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Адвокат екс-президента розповів, що Віктор Янукович через травми не може навіть самостійно вставати з ліжка і пересуватися.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Вічно "легітимний" Янукович не зможе навіть сказати останнє слово, в лікарні його більше немає

Екс-президент України Віктор Янукович перебуває в лікарні і пробуде там як мінімум 3 тижні, тому суд у справі про держзраду він пропустить, повідомляє адвокат колишнього президента каналу "112 Україна" Олександр Горошинський.

За його словами, захист екс-президента збирає потрібні для суду довідки.

Також Знай.ua" писав про те, що Люди Ахметова, злодії в законі та тютюнові барони: Донбас таємно "ділять" в Росії

Поділ влади і територій у так званій "ДНР" розпочався задовго до ліквідації ватажка терористів Олександра Захарченко. І до цього причетні не тільки кадровики з РФ, кремлівські пропагандисти і наступники бойовиків.