Бізнесмена Сергія Тігіпка потрібно притягнути до кримінальної відповідальності за несплату податків при покупці суднобудівного заводу "Кузня на Рибальському", розташованого в Києві.

Таку думку висловив юрист, колишній перший заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов.

Про махінації з продажем суднобудівельного підприємства Портнов розповів на своїй сторінці в Facebook, та задав кілька вельми незручних запитань відомому бізнесмену.

"Економічна правда" повідомила, що Тігіпко заплатив Порошенку 300 млн доларів за покупку оборонного заводу "Кузня на Рибальському". У мене всього кілька питань.

Перший. Звідки у податкового резидента України Тігіпка 300 млн доларів і як були заплачені з їх виникнення податки в український бюджет?

Президента України Петра Порошенка та бізнесмена Сергія Тігіпка потрібно
Другий. Чому два українських громадянина провели операцію через офшори і залишили гроші і податки на островах, а не в своїй країні?

Третій. Чи немає у вас відчуття, що не заплативши обидва рази в Україні податки, ви вкрали ці гроші в армії?


Четвертий. А ви часом не оху * торгувати військовими заводами і продавати зброю в армію за рахунок відмитих і вкрадених саме у цієї армії коштів?

П'ятий. Не дай Бог мені в майбутньому житті стати слідчим. Будете обидва сидіти в тюрмі ", - написав юрист.

Нагадаємо, 20 листопада компанія "Евінз Лімітед" (Кіпр), афільована з бізнесменом Сергієм Тігіпком, купила 94,03% акцій суднобудівного заводу "Кузня на Рибальському" (Київ).

Згідно з повідомленням, кіпрська компанія купила у закритого недиверсифікованого корпоративного інвестиційного фонду "Прайм Ессетс Кепітал" (Київ); 2 535 263 простих іменних акцій, що становить 73,9% акцій компанії, та у ЗНКІФ "Вік" 640 460 простих іменних акцій, що становить 20, 12% акцій компанії. Раніше "Евінз лімітед" не володіла акціями "Кузні на Рибальському".

Найвища ціна покупки однієї акції склала 93 долара за одиницю, або 2 589 гривень за курсом Національного банку України (вартість всього пакету акцій близько 300 млн доларів за умови покупки всього пакету акцій за вказану ціну).

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, за півтора місяці до очікуваного продажу "Кузні на Рибальському", котра за документами належить президенту України Петру Порошенку та нардепу Ігорю Кононенку, із заводу терміново "вивели" всю нерухомість.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Кузня на Рибальському" змінила форму організації: було публічне акціонерне товариство (ПАТ), а стало приватним (ПрАТ).

Також Знай.ua писав, як Пашинський нажився на українських військових