Росія не полишає надій будь-яким способом узаконити нахабну окупацію українського півострова Крим. Про це в одному з нещодавніх інтерв'ю заявив заступник міністра з тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

За словами Гримчака, російська столиця опустилася навіть до мерзенного хабара. Кремль намагався підкупити українського президента Петра Порошенка досить великою сумою. Про це пише портал "Політека".

"Мені відомо, що для питання щодо легалізації окупації Криму президентові України пропонували гроші. Зазначу, що сума була величезною. Вона перевищувала розмір річного бюджету нашої країни", — розповів він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гримчак також заявив, що Російська Федерація спробує закрити питання з анексованим півостровом відразу після президентських виборів в Україні.

"Реальність на сьогодні така: Крим не визнаний територією Російської Федерації. Більш того, якщо аналізувати останні заяви наших партнерів із Заходу, то слід розуміти, що санкції будуть продовжені до моменту виконання мінських домовленостей і повернення Криму Україні. І тільки в цьому випадку можна буде розглядати питання про скасування обмежень проти Кремля", - заявив Гримчак.

Варто нагадати, що космічна зйомка показала, що скандальний Кримський міст, який зовсім нещодавно відкрили, поступово зміщується. Таку інформацію оприлюднила прес-служба МінТОТ на своїй сторінці в Facebook. Крім того, наголошується, що експерти аналізували фото, які було зроблено супутником і прийшли до висновку, що скандальна будівля все ж рухається.

"Незаконно побудований росією Керченський міст – зміщується. Висновки зроблено на основі інтерферометричного методу обробки даних космічних знімків, зроблених з боку тимчасово окупованого Кримського півострова і острова Тузла", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 19 листопада, біля берегів Одеси потонуло судно, на борту якого вдалося виявити контрабандний товар. За інформацією поліції, потонулий в 15 км від Одеси буксир "Паралель" плив у бік Болгарії з контрабандною баржею. На ньому знаходилося 5 мільйонів пачок цигарок невідомого походження.

Нагадаємо, Гордон пояснив українцям найбільшу дурість Путіна.

Як повідомляв Знай.uа українські воїни влаштували бойовикам знатну м'ясорубку, дісталося і ворожого дрону.

Знай.uа писав, Путін спробував налякати світ черговим "гіперзвуковим пшиком".