Сергій Пашинський неодноразово привертав до своєї персони увагу преси та правоохоронних органів. Однак весь час виходив сухим із води. Громадськість звинувачує його багато в чому: володінні елітним маєтком недалеко від Києва, вартість якого оцінили в 20 млн. доларів, «привласненні» державних коштів (250 млн. грн.) І кнопкодавстві в стінах Верховної Ради України. Але й це ще не весь послужний список «подвигів» у його історії.

Біографія

Народився 14 жовтня 1966 року.

Знак зодіаку: Терези. За східним гороскопом: рік Вогняного Коня.

Національність: українець.

Віросповідання: православний.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Сергій Пашинський - політичний діяч, якого в ЗМІ охрестили «сірим кардиналом» Юлії Тимошенко, в команді якої він з'явився після перемоги «помаранчевих». За допомогою Юлії Володимирівни він став главою ДП «Укррезерв», після чого на його адресу посипалися звинувачення в непрозорих схемах роботи.

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Народний депутат став фігурантом не одного розслідування кримінального провадження. Дізнайтеся, як рятували його від правосуддя «могутні» покровителі. У яких розкраданнях він звинувачувався? І які матеріальні статки народного депутата України?

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в селі Зірне Березнівського району Рівненської області. Тут майбутній політик народився та виріс.

Сімейний стан: одружений. Сім'я: дружина - Руслана Анатоліївна, діти - син Антон, представник фракції «Народний фронт». Його високопоставлені батьки забезпечили сина грошима, нерухомістю та престижною роботою. Не без допомоги знаменитого батька у 2015 році тоді ще 24-річний син зайняв «теплу» посаду - став головою відділу зовнішніх контрактів держпідприємства «Спецтехноекспорт», яка видає ліцензії на експорт озброєнь.

Щоправда, сам нардеп інформацію про працевлаштування сина категорично спростовував. Тільки ось журналістське розслідування свідчило про протилежне. Та й співробітники самої компанії підтвердували це. За інформацією видання Korrespondent.net, у сина мільйонера немає профільної освіти. Антон Сергійович не розбирається в експорті-імпорті зброї, однак чільну посаду займає. І отримує при цьому досить непогану зарплату.

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Крім цього, батько повністю забезпечив його матеріально. І молода людина зараз – мільйонер, у якого все є. Він живе на широку ногу в столичній квартирі вартістю понад два мільйони гривень. Тут, у Києві, в нього є ще одна квартира. А також дорогі авто: нова «Тойота Ленд Крузер Прадо» 2017 р.в. (Її вартість на вторинному ринку сьогодні - 50-60 тис. доларів у середньому) та «Тойота Кемрі», 2012 р.в. З цінностей - дорогі ювелірні прикраси, колекція годинників та мільйон готівкою.

Освіта

Виявляється, за освітою Сергій Володимирович - педагог. Він - учитель історії та суспільствознавства. У 25 років отримав диплом про закінчення Київського педінституту ім. М. Горького.

Кар'єра та бізнес

Щоправда, учителем він пропрацював зовсім трішки. А потім став бізнесменом.

У 33 роки зайняв посаду заступника голови правління «Ощадбанку».

У 39 років стає радником екс-прем'єр-міністра України Юлії Тімошенко. З 2005-го до початку 2006 року - гендиректор «Укррезерв».

З 2006 року - народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко.

Під час Євромайдану став затятим активістом - забезпечував акції протесту.

З 5 березня по 10 червня 2014 року - в.о. глави адміністрації президента України.

2014-2016 рр. - глава наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром».

Компромат і чутки

У листопаді 2002 року Сергій Володимирович Пашинський звинувачувався в розкраданні 4 мільйонів доларів «Ощадбанку». Крім цього, Генпрокуратура пред'явила йому звинувачення в кредитних аферах від інших банків. Завели кримінальну справу, заарештували, а потім відпустили під підписку про невиїзд.

За даними відкритих джерел, його покровителькою стала тоді Юлія Володимирівна, яка навіть приїхала за ним до СІЗО, щоб забрати свого підопічного. Потім статті звинувачення раптом перекваліфікували на перевищення службових повноважень. Розслідування просто призупинили. І обвинувачений раптом став невинним, опинившись на волі.

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Наступний скандал, пов'язаний із його особистістю, можна кваліфікувати як «снайперська гвинтівка». 18 лютого 2014 року на каналі ютуб з'явилося відео, де авто «Хонда» оточують протестувальники. Оглянувши багажник, вони виявили там гвинтівку. Тут з'явився політик у супроводі двох громадян і поїхав геть на цій машині.

Постраждалих, у кого б стріляли з цієї зброї, нібито немає. За даними ЗМІ, народного обранця разом із водієм потім допитали. «Активіст»-мільйонер відповів правоохоронцям, що у вбивствах евромайданівців участі не приймав. А возив цю гвинтівку в багажнику вже 10 днів просто так, - «про всяк випадок».

Ще один скандал - спроба рейдерського захоплення Житомирської фабрики в 2015-му році. На той момент ТОВ «ЖЛ» («Житомирські ласощі») заявило, що Сергій Пашинський вчергове готується до рейдерського захоплення підприємства. Щоб розібратися в ситуації, компанія звернулася по допомогу до влади. НАБУ почало розслідування.

На рахунку в.о. глави адміністрації президента України - загрози Главі секретаріату комітету ВР з безпеки та оборони Тетяні Блистів, якій він сказав, що є багатою людиною, а вона - ніхто в цьому світі. А ось із іншою жінкою - Тетяною Чорновіл - у нього більш теплі стосунки. Відомо, що екс-скандальна журналістка, яка любить долати високі огорожі та привертати до себе увагу різними нестандартними вчинками, наприклад, перебувати на карнизі Київради, поки її не зняли МНСники, раптом стала захисницею бізнес-інтересів Сергія Пашинського.

Саме народний депутат оплачував її лікування в лікарні після того, як її побили. Ходять чутки, що за пластичні операції платив також він. За даними ЗМІ, Сергій Володимирович - її надійний друг і покровитель, що подарував жінці дорогий будинок в престижному передмісті на Київщині (Бориспільський район).

Напередодні Нового 2017 року народний обранець вистрілив у ногу людині. Конфлікт із В'ячеславом Хімікусом, жителем передмістя, спалахнув на побутовому грунті. Тоді мільйонерові завадив зламаний на дорозі автобус В'ячеслава. Щоправда, згодом політик почав стверджувати, що стрільба з пістолета була вимушеною - він нібито захищався. І саме тому вистрілив із нагородного Glock 19.

Сам нардеп стверджує, що оборонявся і стріляв із положення лежачи. А його опонент говорив, що вдарив супротивника пляшкою по голові після того, як той направив на нього пістолет. Між іншим, вхідний і вихідний отвір у нозі потерпілого свідчать про те, що постріл був зроблений зверху вниз. Цей факт підтверджував і лікар, який оперував постраждалого.

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

І як ви думаєте: чим же закінчилася ця історія? Справу закрили, тому що потерпілого визнали небезпечним для суспільства. А Сергій Пашинський, який стріляв у беззбройного, як виявилося, просто оборонявся. Що ж відбулося насправді, ми, звичайні обивателі, навряд чи дізнаємося. Іще чимало таємниць багатого високопоставленого чиновника залишилися за ширмою невідомості.

Що ще достеменно відомо про нардепа – так це його матеріальні статки, які становлять 10% ВВП України. Згідно з декларацією за 2017 рік, у сімейства Пашинських не просто житловий будинок, а справжній палац, адже його площа просто величезна - 1020,6 кв. м. Знаходяться «царські палати», які є фактичним місцем їх проживання, в Хлепчі Васильківського району, що на Київщині. Маєток - у власності дружини.

Їй же належать сім земельних ділянок у цьому ж населеному пункті - загальною площею 13 тис. 370 м². Жінка - власниця нежитлового приміщення (майже 190 кв. М). Громадська приймальня - в оренді. У декларації вказано ще один невеличкий у порівнянні з цими хоромами житловий будинок.

Серед цінного майна - твори мистецтва та наручний годинник. У гаражі Сергія Володимировича два броньованих «Мерседеса»: S 500 4 Matic, 2011 р.в. і GL450, 2007 р.в. Йому також належить катер і причіп для його перевезення. Кросовер «Фольксваген Туарег», 2014 р.в. і «Субару Трібека», 2007 р.в. - у власності дружини.

Щоправда, «Бентлі»в його деклараціях чомусь немає. Але точно відомо, що цей автомобіль було куплено затятим «борцем» за світле майбутнє українського народу Сергієм Пашинським. Вартість такого авта на вторинному ринку сьогодні - від 300 до 500 тисяч доларів.

Новий позашляховик Bentley Bentayga було сфотографовано журналістами в Києві. Підтвердженням тому, що біля стін Верховної Ради був помічений автомобіль, що належить цьому політику, - журналістське розслідування, яке проводилося за сприяння Міжнародної неурядової організації Freedom House.

Дружина політика, Руслана Анатоліївна, - власниця акції цінних паперів ПАТ «Жовтень». ПрАТ «ДКБМК», ПАТ «Кебо» і ПрАТ «Завод Радар». Їх номінальна вартість - 15 тис. грн., 46 тис. 28, 9 тис. 500 і 51 тис. 53 грн. відповідно.

Руслана Анатоліївна отримує страхові виплати в розмірі 11405 від ТДВ СК «Кредо» і 75511 від ТДВ СТ «Домінанта». При зарплаті 239 тис. 973 грн. у Сергія Пашинського готівкою великі суми грошей: 1 млн. 700 тис. грн., 120 тис. доларів, 90 тис. євро.

Його дружина ще багатша: в неї готівкою 2 млн. 900 тис. грн., 150 тис. доларів, 50 тис. євро. На банківському рахунку дружии та нардепа невеликі заощадження, але відсотки від ПАТ «Айбокс банк» обидва отримують чималі.

Що ж, хочеться вірити в світле майбутнє. Але як таке можливо, якщо корупціонери та шахраї на свободі? У них - мільйони та мільярди на рахунках. А прості обивателі стоять на колінах та не можуть жити по-людськи, бо в нашій країні, як і раніше, все продається та купується.

Фото

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Відео

Посилання

Фейсбук. На момент виходу публікації у Сергія Пашинського було 6 тис. 427 передплатників.