Після оголошення про підготовку до введення воєнного стану в Українін громадський діяч та політик Євген Рибчинський на сторінці в Facebook пояснив, як він бачить нинішню ситуацію та як це вплине на майбутні президентські вибори.

"Цікаво бісів крутить! Воєнний стан не був введений у березні 2014, не зважаючи на те, що російська педерація анексувала Крим. Воєнний стан не був введений навіть тоді, коли регулярні частини російської армії, не зважаючи на домовленість, обстріляли колони українських патріотів в котлі під Іловайськом. Це було у серпні 2014. Нині кінець 2018. Чотири роки в Україні вільно працюють російські компанії і банки, відкриваються проросійські ЗМІ, встановлюється російський контроль у сфері видобутку, переробки і продажу нафти і нафтопродуктів, а родич путіна співпрацює з головнокомандувачем. І акурат за місяць до реєстрації кандидатів у президенти, в штормовий період, без бойового завдання українські військові кораблі прямують під керченський міст і обстрілюються російськими вмс. В результаті - 6 поранених моряків і два захоплених росіянами судна. І саме тепер РНБОУ і Банкова хочуть руками депутатів ввести воєнний стан", - пише Рибчинський.

За словами Рибчинського,таке рішення гарант приймає саме зараз, оскільки розуміє, що збереження влади після виборів нульова.

Таким чином, як підкреслив політик, якщо воєнний стан триватиме, то про жодні вибори мови йти не може.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Це стосується виборів президента, виборів до Верховної Ради, до органів місцевого самоврядування тощо", - додає він.

Введення воєнного стану означає, що населення зіткнеться з масою обмежень та заброн, можлива комендатська година, перевірки документів просто на вулиці та виклики до військомматів.

"У разі запровадження воєнного стану військове командування та інші органи влади отримують право оголосити трудову повинність та залучати громадян до суспільно корисних робіт. У разі необхідності, закон справді дозволяє примусово відчужувати майно, що перебуває в приватній або комунальній власності, вилучати майно державних підприємств, державних господарських об’єднань для потреб держави", - додає Рибчинський.

Щодо виборів та коли вони можуть відбутися, це визначатиме Верховна Рада.

"Введення стану всього на 60 днів по суті відстроковує дату виборів на півроку, тобто аж до осені, коли мають відбутися парламентські. Усе це означає лише одне - Порошенко ні за яких обставин добровільно владу не віддасть", - зазначає політик.

Нагадаємо, після атаки РФ Петро Порошенко звернувся до народу.

Як повідомляв портал Знай.ua, в РФ підтвердили атаку військових кораблів ЗСУ в Азовському морі.

Також Знай.ua писав про те, що три українські кораблі захопили після штурму.