Президент України Петро Порошенко опублікував інформацію про кількість військових та техніки Росії, яка знаходиться на кордоні з Україно. Допис про це він розмісти на своїй сторінці у Twitter.

Загалом навколо України знаходитья близько 80 тисяч військовослужбовців РФ, близько 1400 артилерійських та ракетних систем, 900 танків, 2300 броньованих машин, близько 500 літаків і 300 вертольотів. Усе це розміщено на території тимчасово окупованого Донбасу та Криму.

Також Росія має понад 80 кораблів в акваторіях Чорного, Азовського та Егейського морів та 8 підводних човнів, які виконують бойові завдання. З них ударних – 23 кораблі і 6 підводних човнів.

“Сьогодні передав Збройним Силам України озброєння та військову техніку – маємо бути готові до можлививх актів агресії РФ, яка стягнула віська та техніку до українського кордону. Ми не дамо РФ повернути колесо нашої історії назад, у минуле. Кожного дня ми підтверджуємо нашу незалежність. Вільній європейській Україні – бути!”, - дадав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що 25 листопада відбулося загострення російсько-українського конфлікту. Тоді чотири прикордонні кораблі РФ зустріли два українські на Азовському морі, а один із них пішов на таран українського. Не менше 6 військовослужбоців поранили, близько 20 потрапили в полон.

Кремлівські ж ЗМІ стверджують, що ця ситуація є провокацією з боку влади України. Для цього вона використовує не тільки власні ресурси країни, а й активно поширює цю інформацію закордоном за допомогою соціальної мережі Twitter.

Нагадаємо, що бойовий флот НАТО увійшов у Чорне море і рухається до України: що відбувається.

Раніше “Знай.ua” писав, що Путін готує новий удар для України. У Кремля "підгорає" з-за Азовського моря.

Знай.ua” писав, що Росія наростила угруповання кораблів і катерів на Азові до 120 одиниць, проте, за даними ВМС, лише 24 кораблі здатні нести озброєння.