Нещодавно у грузинському готелі "Альянс", що у Тбілісі, затримали сімох громадян України. Серед них - колишній військовослужбовець Грузії Лука Чхетія, котрий воював у складі батальйону "Донбас", а також народний депутат, колишній керівник добровольчого батальйону Семен Семенченко.

За даними місцевих ЗМІ, Лука Чхетія по приїзду розмістився в готелі, так як збирався вранці, 2 грудня, взяти участь в акції протесту опозиції в Тбілісі проти новообраної голови держави Саломе Зурабішвілі, у затриманих вилучили зброю, підозрюють також у незаконному зберіганні вибухівки.

Цю інформацію 2 грудня підтвердив екс-радник очільника МВС Ілля Ківа. Він зазначив, що Семенченко нібито уникнув арешту завдяки своєму дипломатичному паспорту, він вилетів з Грузії в невідомому напрямку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Про затримання депутата в Тбілісі з посиланням на свої джерела також повідомив радник президента України Юрій Бірюков.

Семенченко заявив, що інформація про те, що його МВС Грузії підтвердило затримання шістьох українців зі зброєю в Тбілісі, не відповідає дійсності.

"Інформація про те, що мене нібито хтось десь затримував - фейк. Інформація, що я вилетів з Грузії в невідомому напрямку – "фейк", - йдеться в повідомленні.

"У зв'язку із затриманням українських громадян в Тбілісі, займаюся інформуванням їх сімей, організацією адвокатів і з'ясуванням ситуації, яка привела до даної провокації. І немає у мене ніякої дипломатичної недоторканності - тут я самий звичайний іноземець ", - додав він.

Дивіться: у Грузії затримали сімох українців

Нагадаємо, у Тбілісі затримали громадян України. Як повідомляв "Знай.ua", у Міністерстві внутрішніх справ Грузії підтвердили інформацію про затримання українців в Тбілісі. Також "Знай.ua", з’явилося перше відео з готелю, де затримали українців.