Суд у Тбілісі залишив взяв під варту шістьох затриманих українців та одного грузина.

Про це повідомив народний депутат Семен Семенченко з Грузії, зазначивши, що "політична доцільність торжествує". Він зазначив, що таке рішення суду адвокати будуть оскаржувати.

Також, за словами Семенченка, у затриманих ніхто не брав відбитків пальців.

"Доказів що підкинуть зброю належить їм не надано. У номерах де вони жили проводилися прибирання, ключі вони здавали на рецепції. Відбитків пальців з них ніхто не знімав", — вказав депутат.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як відомо, грузинському готелі "Альянс", що у Тбілісі, затримали сімох громадян України. Серед них - колишній військовослужбовець Грузії Лука Чхетія, котрий воював у складі батальйону "Донбас", а також народний депутат, колишній керівник добровольчого батальйону Семен Семенченко.

За даними місцевих ЗМІ, Лука Чхетія по приїзду розмістився в готелі, так як збирався вранці, 2 грудня, взяти участь в акції протесту опозиції в Тбілісі проти новообраної голови держави Саломе Зурабішвілі, у затриманих вилучили зброю, підозрюють також у незаконному зберіганні вибухівки.

Семенченко заявив, що інформація про те, що його МВС Грузії підтвердило затримання шістьох українців зі зброєю в Тбілісі, не відповідає дійсності.

Дивіться: Семенченко зробив гучну заяву про затриманих українців у Грузії: назвав імена

Нагадаємо, народний депутат від партії "Самопоміч", екс-командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко озвучив імена громадян України, яких затримали в Грузії за підозрою в незаконному зберіганні зброї 2 грудня Як повідомляв "Знай.ua", Грузія вперше прокоментувала затримання українців. Також "Знай.ua" писав, в МЗС України відреагували на затримання у Тбілісі.