У четвер, 6 грудня, Верховна Рада України ухвалила рішення про припинення дії Договору про дружбу з Росією.

Верховна Рада
Верховна Рада

Відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів, передають ЗМІ.

Однак досі тисячі українців продовжують чи не щодня їздити до країни-агресора. Львівський потяг курсує до Москви щодня. Хоча квиток в плацкарті коштує 2600 гривень, а в купе усі 4500, вільних місць до столиці країни-агресора майже не буває, - розповідає ТСН.Тиждень.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Частина пасажирів їде у бізнес-справах, хтось до родичів, хтось із України повертається додому, як скажімо, школяр Нікіта. Його батьки – громадяни України, але сім’я давно мешкає в Москві.

"Це якийсь змішаний настрій між радісним і сумним, тому що я їду додому, в одному сенсі, а в іншому сенсі я покидаю батьківщину, Україну", - розповідає він.

Фактично, після керченського розстрілу та піратського захоплення наших катерів, Москва не залишила Києву багато варіантів. З боку України це був значною мірою символічний крок. Тим часом, в Кремлі теж не сидять склавши руки, і вже почали інформкампанію з цього приводу як в середині країни так і зовні.

путін
путін

Перші реакції з боку московських дипломатів вже свідчать, теза буде відпрацьовуватись проста - Україна не хоче дружби.

"3,5 млн українців перебувають на роботі в Росії. Навіщо їх підставляти під якісь обставини", - запевняв нардеп Вадим Новинський.

У потязі Львів-Москва чули про денонсацію Великої угоди, але не бачать, щоб це потягло якісь додаткові ризики для пересічного українця, котрий їде до Росії.

"Звичайно, десь всередині я боюся, переживаю, тому що дійсно може там щось, щось може не сподобатися, але я думаю, що все буде добре", - розповідає одна із пасажирок.

"Ставлення до українців у Росії саме на побутовому рівні не є ворожим, а ось законодавчо, на жаль, це є", - додає вона.

"Що ж буде далі між державами – велике запитання. Дехто каже - дна вже досягли. Але Путін довів - постукати знизу ще може. І, до речі , він все ще сподівається, що йому відчинять. І не так вже й безпідставно", - резюмують журналісти.

Рейтинги Путіна падають
Рейтинги Путіна падають

Нагадаємо, днями ВР ухвалила законопроект про припинення Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Російською Федерацією.

Раніше Знай.uа писав про те, що український парламент припинив дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією.

Також Знай.uа повідомляв, що Президент України Петро Порошенко повідомив, що в понеділок, 10 грудня, підпише закон про припинення дії Великого договору з Російською Федерацією.