У понеділок, 10 грудня, Президент України Петро Порошенко підписав закон про припинення договору про дружбу з Росією.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу глави держави.

Договір почне діяти з 1 квітня 2019 року, коли втратять силу минулі домовленості.

"Непродовження договору з Росією слід розглядати не як епізод, а як частину нашої стратегії на остаточний розрив з колоніальним минулим і переорієнтацію на Європу", - підкреслив Президент.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Інші складові цієї стратегії: це є безвіз, Угода про асоціацію з ЄС, Томос про створення автокефальної незалежної української церкви, вихід з СНД, закріплення в Конституції курсу на вступ до НАТО та Євросоюзу, створення потужної, патріотичної і професійної української армії, підтримка української мови, власна історія і зміцнення нашої національної ідентичності", - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко повідомив, що в понеділок, 10 грудня, підпише закон про припинення дії Великого договору з Російською Федерацією.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це Петро Порошенко заявив під час виступу з нагоди 150-річчя утворення товариства "Просвіта" у Львові.

"Є певний символізм у припиненні нарешті дії договору про так звану "Дружбу" з Росією. Відповідний закон я вніс у Верховну Раду. У понеділок мною буде підписано. Це історична подія", - підкреслив президент.

Раніше Знай.uа писав про те, що на минулому тижні український парламент припинив дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомляє "Уніан".

Наразі вже відомо, що офіційно дія договору завершиться лише з 1 квітня 2019 року.

Експерти відзначають, що попри те, що сам договір вважається більш декларативним він все ж може стати кроком для повного відходу від Москви, як в економічному так і дипломатичному курсу.

Також Знай.uа повідомляв, що у четвер, 6 грудня, Верховна Рада України ухвалила рішення про припинення дії Договору про дружбу з Росією.