На розгляд уряду винесено пропозицію Міністра інфраструктури щодо розірвання залізничного сполучення з РФ.

Залізничне сполучення України і Росії може бути повністю розірвано. Саме таку пропозицію міністерства інфраструктури вже винесли на розгляд інших членів уряду. Про це повідомив глава відомства Володимир Омелян.

"Ми внесли відповідну пропозицію на розгляд кабінету міністрів, ми її обґрунтували з нашої точки зору. Чекаємо на відповідь. Рішення поки немає", – наголосив український міністр.

Втім, Омеляну невідомо ні коли уряд розгляне дану ініціативу, ні коли залізничне сполучення між двома державами може бути припинено.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Я не можу це передбачити. Я несу відповідальність за своє відомство та звітую про зроблене мною. Я не глава уряду і не вирішую одноосібно питання, пов'язані з кабінетом міністрів. Це колегіальний орган", – зазначив він.

Нагадаємо, з 20 грудня "Укрзалізниця" запускає новий поїзд № 90/89 Львів - Перемишль.

Про це йдеться на сайті компанії. Поїзд буде здійснювати маршрут круглий рік в дні найвищого пасажиропотоку і буде перевозити пасажирів вже під час цьогорічних святкових перевезень - з 20 грудня по 7 січня, згідно з графіком.

Раніше Знай.uа писав про те, що для тих, хто планує подорожувати по Україні напередодні новорічних та різдвяних свят Укразлізниця додала кілька рейсів експресу "Інтерсіті+".

Відомо, що додаткові поїзди курсуватимуть по маршруту Київ-Харків, і в зворотному напрямку.

Швидкісний поїзд зупиняється на станціях "Дарниця", "Бориспіль", "Гребінка", "Лубни", "Ромодан", "Миргород", "Полтава-Київська".

Також Знай.uа повідомляв, що через негоду в Україні у Київ перестали ходити поїзди.