Присутність України в Азовському морі має бути збільшено, в якості реакції на загрози знахабнілого Кремля в цьому регіоні. Тому головним завданням для ВМСна 2019 рік буде створення морської бази в Азовському морі і штабу Військово-Морських сил. Така заява прозвучала з вуст Міністра оборони України Степана Полторака, передає Укрінформ.

"Ми повинні реагувати на ті загрози, які існують в Азовському морі і ні в якому разі не погодимося з черговою спробою РФ захопити нові території, все Азовське море", – зазначив він.

Крім того, Полторак повідомив, що у зв'язку з цим командування ВМС необхідно надати розрахунки щодо створення морської бази на Азовському морі.

"і ВМС ЗСУ повинні бути готові забезпечити територіальну цілісність України. Тому пріоритетом на 2019 рік буде створення морської бази в Азовському морі і штабу Військово-морських сил", – додав політик.

Нагадаємо, йшов п'ятий рік війни: Україна таємно віддала весь енергетичний центр РФ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також ми писали, що Україна створить цілий флот на противагу Росії: ви будете під повним захистом.

Міністр оборони України Степан Полторак дав доручення підготувати документацію для будівництва морської військової бази поблизу Азовского моря.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, Полторак розповів, що вже наказав командуючому українським флотом розробити всі необхідні розрахунки для створення в Азовському морі боєздатну флотилію.

"Я ставлю завдання командувачу Військово-морських сил, щоб подати розрахунки для створення морської бази в Азовському морі. Нам точно треба посилити присутність в Азовському морі. Ми повинні реагувати на загрози в Азовському морі", - зазначив глава Міноборони.

У заяві йдеться, що сенат США закликав Трампа прийняти рішення про проведення багатонаціональної операції в акваторії Чорного моря з метою припинити зухвалий і агресивна поведінка РФ.

Проте відповідну резолюцію підтримали лише 41 із 100 сенаторів, документ передбачає збільшення кораблів НАТО в акваторії Чорного моря, а також надання додаткової військової допомоги.

Авторами резолюції є демократ Дік Дурбін і республіканець Рон Джонсон.

Разом з тим варто зазначити, що сенат закликав США Трампа підтримати Україну проти російської агресії в Керченській протоці і зробити рішучі кроки в цьому напрямку.

"США і наші союзники повинні оперативно протидіяти військової агресії Росії в Керченській протоці сильними і рішучими діями".