31 грудня офіційно стартує передвиборча кампанія. Переселенці можуть прийти і проголосувати. Про це розповіла виконавчий директор Громадського холдингу "Група впливу" Тетяна Дурнєва.

Вона зазначила, що 31 грудня офіційно розпочнеться прийом заяв про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. Даною процедурою можуть скористатися переселенці, які бажають взяти участь у виборах, пишуть Донецькі новини.

Перш за все необхідно знайти адресу найближчого органу Державного реєстру виборців за місцем перебування у день виборів або за місцем реєстрації як внутрішньо переміщеного особи. Усі адреси опубліковані на сайті drv.gov.ua у розділі "Відділення введення реєстру".

"Потрібно взяти паспорт і піти написати заяву про зміну місця голосування. Зробити це потрібно не пізніше, ніж за 5 днів до виборів, а саме до 25 березня. Будь ласка, не відкладайте візит до органу ведення Реєстру виборців на останні дні, особливо якщо ви мешкаєте в густонаселених містах. Краще спокійно, без черг це зробити і бути впевненим, що зможете проголосувати на виборчій дільниці за місцем свого фактичного проживання", – закликала Дурнєва.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Також Тетяна Дурнєва рекомендувала б взяти з собою на всяк випадок довідку переселенця або договір оренди.

"Хоча зміни в постанову ЦВК скасовують необхідність приносити додаткові документи, крім паспорта громадянина України, на сьогодні ніхто не знає, як саме буде працювати це спрощення. Якщо у вас є довідка ВПЛ, візьміть її, вона не перешкодить", – наголосила представниця.

Органу Державного реєстру виборців розглядає подану заяву негайно і буквально через кілька хвилин спеціаліст зобов'язаний видати посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування, яке буде дійсно саме в день одних конкретних виборів.

"Людину включають у списки виборців, і вона отримає бюлетень для голосування на виборах президента України на тій виборчій дільниці, яка буде зазначена у посвідченні. Якщо буде призначений другий тур голосування, потрібно буде повторити процедуру", – сказала Тетяна.

Нагадаємо, українцям показали ідеального президента.

Як повідомляв "Знай.ua", Денисова порахувала переселенців: скільки українців втекли від Путіна. Протягом поточного року в Україні нарахували 1,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій Донецької і Луганської областей та анексованого Криму.

Також "Знай.ua" писав, українським переселенцям допоможуть кредитами.