Президент України Петро Порошенко в черговий раз привітав співвітчизників з тим, що Автокефальна Православна Церква України отримала Томос, і закликав 7 січня о 10 ранку зібратися на Софійській площі, щоб спільно помолитися.

Про це гарант написав на своїй сторінці в Facebook. Президент наголосив, що Господь почув наші щоденні молитви. Автокефальна Православна Церква України отримала Томос.

"Завтра в велике свято Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній здійснить Божественну літургію - історичну і знакову для всієї України. Закликаю всіх небайдужих українців зібратися 7 січня о 10 ранку на Софійській площі, щоб спільно помолитися Господу Богу за те, що відродив і затвердив єдину помісну Православну Церкву України", - зазначив Президент.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Нас об'єднує Бог та Україна", - додав Порошенко.

У неділю, 6 січня, у Патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулося вручення Томосу і божественна літургія, яку спільно відслужили Вселенський патріарх Варфоломій і предстоятель Православної церкви, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Нагадаємо, що Томос вже в Україні: тепер точно можна святкувати.

Документ, який підтверджує незалежність української церкви вже доставили в Україну. Про це повідомляв "Прямий". "Нам достеменно відомо, що томос вже в Україні. Його кортежем доставлять в Софію", - повідомляє видання.

Літак з томосом про автокефалію Православної церкви України приземлився в аеропорті Бориспіль ввечері в неділю, 6 січня.

Як повідомляв "Знай.ua", у понеділок, 7 січня, на Різдво Христового в Софії Київській відбудеться святкове богослужіння. Тоді ж продемонструють Томос про автокефалію.

Також "Знай.ua" писав, що переломний момент для України: що станеться з країною після отримання томосу. Найважливіший рік за кілька століть історії українського православ'я. Було подолано розкол і нарешті створено легітимну незалежну українську церкву.