Українці зневірились у політиках, їхні очікування не оправдались і вони відчувають себе ошуканими. Вивести суспільство із цієї зневіри та напруги зможуть лише нові обличчя в вищих ешелонах влади.
Про це заявив політичний психолог Сергій Кривуля в інтерв'ю сайту 24tv.ua.
Коментуючи шанси на перемогу шоумена Володимира Зеленського, який оголосив про свій похід в президенти, психолог зазначив, що кандидат-шоумен нічим не гірший за інших.
Однак, за словами психолога, самому Зеленському на посту президента може загрожувати небезпека.
"Вважаю, що після деяких персонажів, які "керували" країною, шоумен був би доречним. І це не іронія. Є, звичайно, небезпека, що після потрапляння кандидата на високу посаду у нього може "розвалитися голова". Влада - підступна, вона ламала і не таких, але є шанс і на благополучний результат", - сказав психолог.

Кривуля вважає сильними сторонами Зеленського освіту кандидата, досвід управління, почуття гумору та самоіронію, розважливість і відсутність шлейфу негативу, який тягнеться за багатьма політиками.
Щодо припущень, що виборці можуть не сприйняти такого незвичайного кандидата, Сергій Кривуля зазначив, що у випадку з кандидатом-актором може спрацювати психологічний аспект.

"У піку старшому поколінню, остогидлій владі, бездарній політиці і т. д. багато хто, можливо, підуть і проголосують за актора і просто "свого хлопця". Перебити авторитет старих політиків можна лише впізнаваністю і харизмою. І того, й іншого у Зеленського досить", - вважає експерт.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року лідер "Квартал 95" Володимир Зеленський заявив про висунення себе на пост президента України. Про це він оголосив в ефірі телеканалу "1 + 1".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще