Перший президент України Леонід Кравчук поспішив заспокоїти народ оптимістичною заявою – воювати з Україною Росія не буде, а Донбас незабаром повернеться до української влади – він просто не потрібен окупантам. Про це політик заявив в інтерв'ю виданню "Факти".

Журналісти не впустили можливості задати Кравчуку питання, коли ж нарешті закінчиться війна на Донбасі. Кравчук поділився з пресою своїми думками:

"Путін офіційно сказав, що з Порошенком не буде обговорювати ніякі питання. Зруйнований Донбас Росія поверне, тому що він їй не потрібен. Але питання деокупації Донбасу і Криму не можна розглядати разом. До тих пір, поки не сядемо за стіл з Кремлем, нічого не буде".

За словами Кравчука інші країни будуть допомагати Україні, але проблема повинна бути вирішена на рівні "Україна-Росія", але не без західного пресингу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Кравчук висловив сподівання, що Путін не зважиться на масштабний наступ:

"Вірю, що ні. І скажу чому. Вони анексували Крим, але не з ним впоратися. Уявіть, що, не дай Бог, зійдуть з розуму і окупують всю Україну. Їх військової могутності на це, може, і вистачить. Але адже потім треба буде примусити український народ жити так, як хоче Путін. То є перевести сюди органи примусу, витратити величезну частину свого бюджету, щоб утримати Україну у покорі. Ми будемо битися до останнього. Думаю, що Путін це розуміє. Тому йому важливо зараз загрожувати", - підкреслив Кравчук, нагадавши про захоплення українських кораблів в Керченській протоці.

За словами Кравчука, Путін вже почав розуміти, що світ реагує на його витівки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін сам підписав собі вирок – експерт розповів, чому бойовики добровільно прийдуть в ЗСУ.

Військовий експерт і блогер Олексій Арестович поділився вірогідним сценарієм розвитку подій на Донбасі.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на коментарі експерта.

Арестович зазначає, що на Донбасі можливий розвиток подій по чеченському варіанту – українські збройні сили об'єднуються з так званими "повстанцями" "ЛНР-ДНР" і виганяють російських окупантів.

Нагадаємо, крах путінської диктатури невблаганно наближається, імперія неминуче розвалиться по тому чи іншому сценарію, це лише справа часу.

Володимир Путін може втратити владу в країні в результаті перевороту своїх близьких соратників і бізнесменів, або з-за масових протестів росіян.

Як повідомляв раніше Знай.uа Росія вже не один раз терпіла фіаско, розкриваючи ненаситний рот на Україну, але Кремль здаватися не збирається.

Також Знай.uа писав про те, що перший президент України Леонід Кравчук вивів з себе пропагандистів Кремля, повідомивши, що російські найманці є на територіях Донбасу.