В українській столиці розгорається черговий міжнародний скандал. Так, у Києві двоє громадян Мексики поскаржилися, що посольство України в їх країні вимагає винагороду за надання візи.

У свою чергу у відомстві Клімкіна заявляють, що згаданий скаржниками внесок є виключно добровільним. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

За інформацією журналістів, дані про сумнівні грошові збори надійшли до них безпосередньо від мексиканців, яким довелося заплатити ці кошти, щоб легально опинитися на території нашої країни.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Один з чоловіків, адвокат Карлос Едуардо Сото Тревіно заявив, що в українському посольстві в Мексиці консул перед рішенням візових питань нібито вимагає здати гроші на потреби української армії.

"Тричі, коли я звертався за візою, коли процес починався, вони показували такий аркуш, на якому написано лист, і він просить вас написати аналогічний, де йдеться про те, що ви робите благодійний внесок у розмірі 80-100 доларів в руки консула або комусь іншому в посольстві, і тоді ви отримаєте візу. Звичайно, за візу сплачується окремо", - розповів мексиканець.

Сото розповів, що візові питання вирішує консул Ганна Пророк. За його словами, кожен раз віза коштувала йому по сто доларів, а сума внеску - не менше 80 доларів.

Варто нагадати, що паспорт України посів 41-у сходинку світового рейтингу за даними індексу паспортів Henley Passport Index. Згідно з рейтингом, громадяни України мають право на безвізовий в'їзд до 128 країн світу. На такому ж рівні розмістилися власники паспортів Самоа і Нікарагуа.

Український паспорт має найкращу позицію, ніж більшість діючих або колишніх членів СНД. Наприклад, Молдові дісталався 46 рядок, а Росії - 48.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в аеропорту "Київ" (Жуляни), прикордонниками було затримано громадянина Російської Федерації, який пропонував правоохоронним органам хабар в сумі 200 доларів для того, щоб незаконно потрапити на територію України.

Нагадаємо, російських спостерігачів не пустять на вибори президента.

Як повідомляв Знай.uа молодий українець вразив польських прикордонників своєю гарматою.

Знай.uа писав, на врученні Томосу родзинкою програми стали соски Марини Порошенко, - ЗМІ.