Народний депутат Сергій Шахов ("Наш край") прокоментував надання Україні Томосу та об’єднання церков. Про це він заявив у студії медіаплатформи НАШ.

"Політики граються в політику і лізти до церкви народним депутатам сьогодні не слід. Те, що зробив Порошенко сьогодні і звернувся до вселенського патріарха, і також і я голосував, щоб звернутися до вселенського патріарха Варфоломія, за наданням роз’яснення і перекласти всю вагу на плечі церкви, в сам Константинополь. Вони вирішили питання, надали Томос Україні. Це дійсно історична подія", – зазначив Сергій Шахов.

При цьому він підкреслив, що ніхто не має права сьогодні маніпулювати питаннями релігії, мови, історії.

"Але сьогодні ніхто не має права роз’єднувати суспільство за віросповіданням, 35 стаття Конституції чітко свідчить про це. Не має права сьогодні ніхто за історією роз’єднувати суспільство, мова, релігія і так далі… Є сьогодні війна в державі і її це треба вирішувати, вирішувати мирним шляхом, дипломатичним шляхом", – заявив нардеп.

За словами Сергія Шахова, народні депутат втрутилися не в свою справу.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Те, що сьогодні є Томос – люди святкують, але те, що проголосували депутати за закони, в які вони не мали права втручатися… Це повинен був зробити Епіфаній, уже в своєму чині він повинен був звернутися до Верховної Ради. І Верховна Рада мала задовольнити питання і проголосувати за закон, який просила б уже від нас церква, з благословіння господнього. А жоден депутат, який не читав того закону, він не мав право за нього голосувати", – сказав політик.

Сергій Шахов підкреслив, що об’єднання церков в Україні сьогодні має відбуватися виключно мирним шляхом.

"Церкву роз’єднувати сьогодні не можна. Треба об’єднуватися мирним шляхом, і Епіфаній про це сказав… "Наш край" сьогодні закликає до мирного переходу в усіх конфесіях, обговорення. Політики, народні депутати, чиновники не мають права лізти взагалі своїми ратицями ще в віру. Залишилося от тільки душі забрати у людей", – підсумував Шахов.

Дивіться: "Чому не скасували е-декларування для громадських діячів?" / Politeka Online, Сергій Шахов

Нагадаємо, Шахов оцінив наслідки воєнного стану в Україні.

Як повідомляв "Знай.ua", президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія найближчим часом може втратити потужного союзника – очолюваної ним країну.

Також "Знай.ua", скандально відомого кримінального авторитета, бізнесмена Олександра Петровського (Налекрішвілі) більш відомого у злочинних колах за прізвиськом "Нарик", нагородили відзнакою від міністра оборони України Степана Полторака.