Національний банк України найближчим часом може знизити норму обов'язкового продажу валютної виручки для експортерів з 50% до 30% або навіть повністю її скасувати.

Про це пише видання "Хвиля", посилаючись на повідомлення заступника голови НБУ Олега Чурія.

"Якщо ми будемо проводити найближчим часом ще одну хвилю валютної лібералізації, то ці обмеження ми і будемо знімати або знижувати. Можливо, обов'язковий продаж ми знизимо з 50% до 30%, але це буде залежати від макроекономічної ситуації. Можливо, повністю скасуємо", - сказав Чурій в ході інформаційного дня в НБУ у п'ятницю, 11 січня.

Зазначається, що НБУ в своїй політиці поступової лібералізації валютного ринку орієнтується не на тимчасові обмеження, а на макроекономічні показники і можливі наслідки.

За словами Олега Чурія, центробанк відносить скасування обов'язкової валютної виручки для експортерів до пріоритетів валютної лібералізації поряд зі скасуванням обмеження на репатріацію дивідендів іноземним інвесторам.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Дивіться: аналітик "Українського інституту майбутнього" Юрій Романенко аналізує наслідки третьої хвилі глобальної кризи.

Нагадаємо, Національний банк України опублікував нормативно-правові акти, які стануть основою для нової ліберальної системи валютного регулювання, яке передбачає понад 20 послаблень на валютному ринку. Послаблення будуть введені з 7 лютого 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, НБУ відкрив продажі валюти онлайн - українці зможуть купувати долари, євро та іншу валюту по інтернету.

Також Знай.ua писав, в НБУ заговорили про продаж націоналізованого ПриватБанку.