Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш розповів, скільки вугілля вивозить Росія з Донбасу.

Про це повідомляє "24 Канал".

Зокрема, він зазначив, що мова йде про мільйони тон вугілля, які російська влада краде окупований Донбас.

"З частини окупованого Донбасу РФ щороку незаконно вивозить 2,8 мільйона тонн антрацитового вугілля, його вартість у перерахунку складає 288 мільйонів доларів", – зазначив Черниш.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того він розповів, що Кремль налагодив схему перевезення українського вугілля до портів різних країн світу. Саме ж відвантаження відбувається у російському порту "Азов", що розташований у Ростовській області.

Більше того за інформацією польських журналістів, від березня 2017 року до липня 2018 року лише Туреччини викупила понад 2 мільйони тон вугілля.

В свою чергу, керівник групи ІС Дмитро Тимчук заявив, що в 2017 році вивіз вугілля з ОРДЛО в Ростовську область становив 1 595 625 тонн на суму $63,140 млн, що становило $54,7 за 1 тонну вугілля, то тільки за 1 квартал 2018 року в РФ поставлено 747 103 тонн на суму $25,81 млн ($34,54 за 1 тонну вугілля).

Тобто, за інформацією Тимчука, з окупованих територій було вивезено вугілля на понад 100 мільйонів доларів, які мали б опинитись в українському бюджеті.

Варто зазначити, що у вересні 2017 року заступник міністра економіки РФ Сергій Назаров заявив, що щомісячно з окупованих територій Донбасу бойовики відправляють у РФ приблизно 1 млн тонн вугілля. Надалі отримане вугілля Росія реекспортує у треті країни.

Разом з тим варто відзначити, що міністерство оборони Росії підготувало проект постанови, в якому йдеться, що тепер вони можуть дозволити собі збивати пасажирські літаки.

Постанова "Про порядок застосування зброї і бойової техніки під час охорони державного кордону Російської Федерації в повітряному просторі Російської Федерації" вже опубліковано на сайті нормативних правових актів.

Проект постанови говорить, що літаки, які перетинають кордон Росії, можуть бути збиті, якщо вони не будуть реагувати на сигнали попередження і попереджувальний вогонь. До того ж, серед причин для збиття – це якщо літак загрожує масовою загибеллю людей, екологічна катастрофа або атака на об'єкти стратегічних інтересів.

Нагадаємо, українська армія провчила путінське збіговисько.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін стягує танки на Донбас.

Також "Знай.ua" писав, що крик душі переселенки з Донбасу шокував українців.

Чи може Росія створити свій рукотворний Донбас, Грані правди