Президент РФ Володимир Путін поки буде ігнорувати тему звільнення або обміну захоплених біля берегів Криму українських військових.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу і народний депутат України Мустафа Джемілєв, повідомляють "Крим.Реалії".

Ці висновки зроблені на підставі спілкування з міністром закордонних справ Туреччини.

- Мабуть, він вважає, що їх звільнення може підняти рейтинг Порошенко, якого Путін ненавидить і боїться, – сказав Джемілєв.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Депутат також зазначив, що Україна докладає максимум зусиль для звільнення українських військовополонених та для полегшення умов їх утримання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незаконно захоплених в Чорному морі і заарештованих в окупованому Сімферополі українських військових моряків вивезли з Криму до Москви.

Дану інформацію підтвердив адвокат Джеміль Темиш і Еміне Авамілєва. Повідомляється, що моряків вивезли, швидше за все, у СІЗО Лефортово.

Про це повідомив також кримськотатарський активіст Наріман Джелял з посиланням на адвокатів українських моряків.
Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна виплатить матеріальну допомогу кожному з 24 українських військовослужбовців ВМСУ, які при виконанні завдання в районі Керченської протоки були захоплені в полон російськими військовими.

Відповідний наказ 29 листопада підписав міністр оборони Степан Полторак.

Сума, в яку оцінили героїзм українців, становить 50 тисяч гривень – саме скільки обіцяють виплатити Міноборони кожному полоненому морякові.

"Знай.uа" писав, що Мустафа Джемілєв заявив: "Жителі Криму знаходяться під тиском російської пропаганди, але переважна більшість кримських татар дивляться українське телебачення. Ті, у кого є супутникові антени, а це - 60-70%. Але дивлячись наші канали, вони не в захваті від постійних скандалів. Вони навпаки, хочуть джерело оптимізму, про те, що Україна щось робить".

На момент окупації, на території Криму було 1619 співробітників Служби Безпеки України, з них 87% виявилися зрадниками. Але їх вже потроху відраховують і контракти продовжувати не будуть.