У Кремлі заявили про те, що уже в цьому році готові обміняти українських моряків на засуджених в Україні росіян. Це говорить про те, що Москва перевіряє реакцію Києва та для підвищення рейтингу Путіна.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу "Прямий" висловила український омбудсмен Людмила Денісова.

"Я думаю, що РФ, як би нам не хотілося… ну, не Російська Федерація, а Путін - він наших моряків буде як предмет торгу використовувати для того, щоб підвищити свою політичну популярність у своїй власній державі. Тому що ми ж знаємо, яка там зараз ситуація. І тому про обмін, я думаю, він запускає - як ми відреагуємо на це", - зазначила уповоноважена ВР з прав людини.

Омбудсмен також заявила про те, що офіційну інформацію може отримати лише від своєї колеги Тетяни Москалькової. Як відзначила Денисова, Москалькова про це нічого не знає, і таким процесом як обмін не займається.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Це просто для інформації вона хоче отримати наші пропозиції. Я думаю, я їй пропозиції надам. Тому що вона просто комусь зателефонує, кому потрібно зателефонувати, тому вона таку інформацію донесе", - додала Денісова.

Уповноважена Верховної Ради по правах людини Тетяна Денисова також відзначила, що у такому випадку мають бути звільнені усі моряки, взяті в полон, і передані Україні, але мова про обмін не йде, так як вони є військовополоненини, а не політв'язнями.

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв назвав причину полону українських моряків: Путін боїться одного українського політика

"Знай.uа" писав, що Мустафа Джемілєв заявив: "Жителі Криму знаходяться під тиском російської пропаганди, але переважна більшість кримських татар дивляться українське телебачення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна виплатить матеріальну допомогу кожному з 24 українських військовослужбовців ВМСУ, які при виконанні завдання в районі Керченської протоки були захоплені в полон російськими військовими.

Відповідний наказ 29 листопада підписав міністр оборони Степан Полторак.