Росія відмовилася виконувати припис Європейського суду з прав людини, який зобов'язав Кремль надати належну допомогу затриманим українським морякам.

Про це повідомила уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денисова.

Крім того вона розповіла, що російська влада відповіла на рішення Європейського суду з прав людини доволі неоднозначною заявою.

"РФ відмовилася виконати рішення ЄСПЛ ... Вони просто написали на сайті ФСБ, все добре", - заявила вона, коментуючи ситуацію навколо захоплених Росією українських моряків.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Більше того Денисова відзначила, що українська сторона повинна кожного разу говорити про незаконне ув'язнення українських моряків.

"Нам про це треба говорити щодня, щоб вони визнали наших моряків військовополоненими і діяли відповідно до Женевської конвенції та інших міжнародних конвенцій в цьому питанні", - додала Денисова.

Варто відзначити, що 4 грудня Європейський суд з прав людини зобов'язав владу РФ забезпечити надання належної медичної допомоги захопленим українським морякам в результаті нападу на українські судна в Керченській протоці.

Разом з тим варто відзначити, що лідер кримськотатарського народу і народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що президент РФ Володимир Путін поки буде ігнорувати тему звільнення або обміну захоплених біля берегів Криму українських військових.

Ці висновки зроблені на підставі спілкування з міністром закордонних справ Туреччини.

"Мабуть, він вважає, що їх звільнення може підняти рейтинг Порошенко, якого Путін ненавидить і боїться", – сказав Джемілєв.

Депутат також зазначив, що Україна докладає максимум зусиль для звільнення українських військовополонених та для полегшення умов їх утримання.

Крім того варто додати, що російська сторона може погодотися на процес обміну полонених українських моряків.

Справа може зрушити з мертвої точки після винесення незаконного вироку в РФ і президентських виборів в Україні.

"РФ може в 2019 році обміняти українських моряків, затриманих після російської агресії в Чорному морі, на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні," - зазначається.

Нагадаємо, Полторак попередив українців про швидку війну з Росією.

Як повідомляв "Знай.ua", військовий експерт розповів про плани НАТО у Чорному морі.

Також "Знай.ua" писав, що звільнений український моряк готовий був піти на смерть, але не прийняти іслам.

Захоплені українські моряки відмовлялись свідчити в суді окупованого Криму