Кандидатуру Іванки Трамп, дочки президента США Дональда Трампа, можуть розглянути в якості президента Світового банку. Про це повідомляє Financial Times.

Також, крім кандидатури Іванки розглядається кандидатура колишнього постпреда США при ООН Ніккі Хейлі, заступника глави Мінфіну з міжнародних справ Девіда Мальпасса і глави Агентства США з міжнародного розвитку Марка Гріна.

Відомо, що вибори нового президента Світового банку повинні відбутися в квітні поточного року.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відомо, що очолити Всемирнай банк може громадянин США, який є найбільшим акціонером фінустанови. Президента обирає рада строком на п'ять років з подальшою можливістю переобрання.

Нагадаємо, Долар чекає крах в 2019: Америка поступиться місце головного держави гіганту з сходу

Розрив між Америкою і світом, а також зростання короткострокових доходів у США продовжать стимулювати долар найближчим часом, про що заявив міжнародний експерт в області фінансів і власник одного з українських банків.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Світовий банк очікують великі зміни, оскільки його голова планує покинути займаний пост.

УСвітовому банку назріли досить великі зміни. Так, глава впливової міжнародної фінансової організації Джим Ен Кім заявив про плани залишити займану посаду з 1 лютого 2019 року.

Як йдеться в заяві Світового банку, Кім зосередиться на збільшенні інвестицій в інфраструктуру в країнах, що розвиваються, в компанії, до якої приєднається після відставки. Виконуючим обов'язки президента організації стане головний виконавчий директор Крісталіна Георгієва.

В Україні у 2019 році стане більше обмінників. І не тому, що доходи українців раптово збільшаться. Нацбанк заявив про готовність активніше роздавати ліцензії на готівкові валютообмінні операції. Так тепер пошта також може зайнятися обміном валют.

Також "Знай.uа" писав, що Україна зайняла 49 місце в рейтингу країн, населення яких витрачає найбільше грошей на відеоігри.