Чинний президент України Петро Порошенко може постаратися домогтися, щоб Віктору Януковичу повернули звання президента. І це він буде робити для того, щоб зберегти власний статус.

Про це розповів журналіст Олександр Дубинський.

Вся справа в законі "Про позбавлення Януковича В. Ф. звання президента України", який був прийнятий Верховною Радою. Раніше Порошенко знадобилося 5 місяців для підписання цього документа навіть після того, як депутати за нього проголосували.

Президент України підписав законопроект 17 червня 2015 року. Однак, за твердженням Дубинського, вже 19 червня Порошенко виступив із зверненням до Конституційного суду. Він звернув увагу на те, що законопроект не відповідає ч. 2 статті 6, ч. 2 статті 8, ч. 2 статті 19, статті 85, ч. 3 статті 105 Конституції України (є неконституційним).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Петро Порошенко нагадав, що Конституція України передбачає можливість усунення президента від влади виключно за підсумками імпічменту. А він, у випадку з Януковичем, не проводилося.

Звернення Петра Порошенка було зареєстровано Конституційним судом, є можливість прочитати документ на сайті відомства.

Слухання по справі президента пройшло в жовтні 2016 року в письмовій формі. Після суд перейшов до закритої частини пленарного засідання, щоб обговорити матеріали справи і прийняти рішення. Підсумки залишилися невідомими.

Зазначимо, що для того, щоб відбулася повноцінна процедура імпічменту, за відставку президента має проголосувати конституційну більшість – 300 депутатів, а рішення про позбавлення Януковича звання президента приймалося простою більшістю.

"тобто, щоб на всякий випадок прикрити свою президентську дупу – Порошенко готовий навіть на те, щоб відновити в президентських права дупу Януковича", - пише Дубинський.

Нагадаємо, Янукович знову стане "легітимним": журналісти знайшли сенсаційні документи. Відомий утікач зможе претендувати на президентське звання.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський прокоментував трагічну смерть колеги з Кварталу 95. Втрата, про яку ніхто не може забути.

Знай. ua писав, що дружина Януковича вирушила розважати кримчан: у мережу потрапили дивні знімки. Людмила Янукович організовує в Криму мережа розваг.