Американська столиця таємно розробляє проект введення нових штрафних обмежень щодо компаній, які займаються будівництвом "Північного потоку-2".

Якщо ці санкції приймуть, то будівництво газопроводу по дну Балтійського моря може зупинитися. Про це заявив виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Хармс.

Північний потік-2
Північний потік-2

У коментарі для німецьких журналістів він розповів, що проблема полягає в дуже великих масштабах і наслідках.

Так, у спорудженні газопроводу беруть участь 627 компаній, частина з яких працюють у досить вузькому сегменті. Наприклад, відповідальні за прокладання труб. Санкції змусять їх відмовитися від підряду, і тоді сам проект опиниться під загрозою. Його навіть може бути зірвано.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Сенат США
Сенат США

Хармс наполягає на тому, що санкції США, в разі їх введення, є втручанням у внутрішні європейські справи і йдуть врозріз з інтересами Німеччини. Він запевняє, що санкції принесуть лише шкоду Європі в довгостроковій перспективі.

Варто нагадати, що замість рішення проблеми спірних Курильських островів на користь Японії, президент Росії Володимир Путін може вимагати визнання з її боку анексії Криму. Про це заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

Він каже, що, можливо, Москва вимагатиме замість Курил не тільки інвестиції, але й визнання Японією анексії Криму. Адже для Путіна дуже важлива пропагандистська складова. Тому було б логічно вчинити саме так.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Грузії Саломе Зурабішвілі в даний момент не бачить жодних передумов, щоб відновити дипломатичні стосунки з Росією. Вона зазначає, що під час її президентства багато що здатне зміниться. За її словами, грузинсько-російський діалог можливий лише тоді, коли до нього підключаться “головні партнери Грузії”.

"Багато чого змінюється на міжнародній арені, і дуже швидко. Але поки я не бачу причин, щоб почати дипломатичні стосунки або іншого типу діалоги", — говорить президент.

Нагадаємо, стіну Трампа зламали звичайним молотком: впорається навіть дитина.

Як повідомляв Знай.uа скандального авторитета "Наріка" нагородили державною нагородою: і зброєю, на всякий випадок.

Знай.uа писав, Зеленський повторить феномен Трампа: думки експертів.