Єдиний шлях змусити російських окупантів припинити вогонь на Донбасі — це міжнародне засудження російської агресії.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв австрійському виданню Wiener Zeitung.

Так, Наєв зазначив, що українська сторона «чітко дотримується Мінських домовленостей і, насамперед, режиму припинення вогню» і «режиму тиші під час релігійних свят або на початку нового навчального року».

Однак противник використовує перемир'я для перегрупування військ і нових провокацій - це підтверджують і міжнародні спостерігачі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

«Є тільки один шлях змусити російські окупаційні війська дотримуватися режиму припинення вогню: нам потрібна чітка позиція міжнародної спільноти щодо засудження агресивних дій Росії», - підкреслив Наєв.

Він також відзначив важливість публічності та інформування міжнародних ЗМІ про порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Необхідні і жорсткі санкції проти держави-агресора Росії.

Наєв також зазначив, що керівництво псевдореспублік на Донбасі залежить виключно від Кремля, і «тільки Москва здатна зупинити конфлікт». Українська армія «має право реагувати на ворожі провокації» або проявляти активність, «коли на карту поставлено життя або здоров'я військовослужбовців або цивільних осіб».

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що московські влади налагодили прибуткову схему продажу українського вугілля, який вивозиться з території Донбасу. Як стало відомо, тільки Туреччина за кілька місяців купила у Росії близько 2 мільйонів тонн вугілля.

Як повідомляв портал "Знай.uа": тимчасово окупований російськими бойовиками Донбас знаходиться в жалюгідному стані. В мережу виклали знімки козирка торгової точки на одній із зупинок, яка обрушилася під тиском снігу.

Також Знай.uа" писав, що в зоні бойових дій не так давно зафіксували обстріл бойовиками житлового будинку. Окупанти обстріляли населений пункт, який знаходиться недалеко від Маріуполя, після чого місцеві жителі повідомили про попадання куль в житловий будинок.