Президент України Петро Порошенко удостоїв державних нагород України трьох митрополитів.

Указ "Про відзначення державними нагородами України" №7/2019 опублікований на сайті президента.

Митрополитів нагороджено "за значний внесок в утвердження духовності, милосердя і міжконфесійної злагоди, вагомі особисті заслуги у розбудові незалежної Православної Церкви України, багатолітнє сумлінне служіння Українському народові".

Колишній митрополит Вінницький Симеон (в миру Володимир Шостацький) удостєний ордена князя Ярослава Мудрого IV ступеня. Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджений митрополит Олександр Драбинко, а орденом "За заслуги" II ступеня - Степан Абрамчук (Андрій).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.

Крім того, він додав, що йому пощастило в цьому році стати співкоординатором громадської ініціативи "Томос-2018".

Також він зазначив, що фахівці з питань безпеки говорять, що з боку Росії готуються провокації.

Раніше повідомлялося, що православна церква України має намір передати оригінал Томоса про автокефалію в державний архів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пресс-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна. Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври з-за зникнення релігійний цінностей.

"Знай.uа" писав, що релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату в Миколаївській області перейшла в Православну церкву України.