В Україні можуть знову підвищити ціну на газ. Таку можливість не виключив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі програми "Вердикт" на телеканалі Еспресо.TV.

Він стверджує, що підвищення ціни на газ можливо, але це залежить від багатьох факторів.

Міністр соціальної політики наголосив, що наразі діє постанова Кабміну формування ціни на газ.

"Воно знижує ціну згідно із розрахунком за формулі. З 1 листопада 2018 року це 60% від загальної ціни, яка виходить за формулі. Також формула передбачає 1 підвищення травня до 80% від загальної ціни на газ", - пояснив Рева.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ведучий запитав, значить це, що підвищити ціну на газ повинні ще на 20%. На це Рева відповів, що відбудеться зростання ціни, якщо формула буде діяти і в майбутньому.

Рева зазначив, що він поки не може передбачити, як складеться ситуація, тому що це буде залежати від багатьох факторів, тому не можна давати точних прогнозів і коментарів.

Нагадаємо, що "Борщовий набір" перетворився на "золотий" за 2018: улюблена страва українців стала недосяжною. Овочі борщового набору стали лідерами подорожчання за 2018 рік. За 12 місяців улюблена страва українців зросла у вартості від 42 до 67,5%.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям показали тарифи на комуналку в оновлених платіжках. Суми б'ють рекорди.

Також Знай.uа писав про те, що киянам повідомили важливу інформацію про квартплату: поворот, на який не очікував ніхто.

З 1 січня тарифи на квартплату планувалось підняти у зв’язку із подорожчанням електроенергії, що використовується для технічних цілей у будинках, наприклад функціонування ліфтів та освітлення коридорів. Аналітик "Українського інституту майбутнього" Юрій Романенко разом з виконавчим директором Фонду Блейзера Олегом Устенком проаналізували, яким чином третя хвиля глобальної кризи вдарить по економіці України в 2019 році.