В Україні на 31 березня заплановані вибори президента. Втім, проголосувати за кандидата, якому надають перевагу, можуть не всі громадяни: вони цього дня знаходяться не за місцем реєстрації їх проживання.

Якщо ви входите до їх числа, не хвилюйтеся, адже маєте законне право віддати свій голос у будь-якому місті України, для цього треба зробити наступне:

Перевірити, чи ви взагалі є у реєстрі виборців

З паспортом громадянина України звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців, де потрібно буде подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою бажаєте проголосувати.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Варто підтвердити документально необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси (довідка з місця роботи, місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, лист на відрядження, довідка з лікарні і навіть квиток "Укрзалізниці").

Підставою для тимчасової зміни місця голосування може бути й проживання у своїх родичів (при підтвердженні родинних зав'язків).

Якщо ви вже тимчасово змінили своє місце голосування, але вам потрібно змінити його ще раз, то спершу необхідно звернутися до органу ДРВ, у який зверталась попередньо, й анулювати наказ про тимчасову зміну місця голосування.

Якщо ваша виборча адреса знаходиться на тимчасово окупованих територіях, ви можете не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Важливо! Все це потрібно зробити не пізніше, ніж за 5 днів до дати виборів, тобто, до 26 березня. Але варто не затягувати зі зверненням до ДРВ.

Дивіться: Як голосувати тим, хто не живе за місцем прописки

Нагадаємо, українцям показали "мультик" про Порошенка та Тимошенко.Як повідомляв "Знай.ua", Притула і Зеленський зустрілися у несподіваному місці. Також "Знай.ua", українцям у 2019 році перерахують зарплати.