У Кремлі впевнені, що війна на Донбасі може закінчитися лише після виборів в Україні та низки переговорів.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не відкинув версії, що війна на Донбасі може завершитись після обрання нового президента. Більше того він прямо заявив, що доля Донбасу повністю залежить від переможця.

"Це буде залежати від Києва, від того, чи буде там при владі партія війни. В цьому випадку шансів на те, що конфлікт припиниться, немає. Навпаки, якщо буде партія миру і дипломатії, тоді є шанс", - заявив Пєсков.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що депутат Верховної Ради Дмитро Ярош поділився з українцями прогнозом щодо подальшої долі кремлівського диктатора Володимира Путіна.

"Видно, що у Путіна є вольові якості. Безумовно. Людина, будучи полковником ФСБ, злетіла на такі небачені висоти. Стільки років тримає владу. Нам з цим ворогом ще позмагатися доведеться. Але все в руках Божих. Я можу померти в будь-який момент. І Путін - теж", - сказав Ярош.

Смерть Путіна принесе в РФ неминучу смуту, вважає нардеп.

"Завжди після відходу диктатора в Росії наступали часи смути. Тут головне зробити так, щоб не тільки Україну, а й Європу не завалило уламками від такого розпаду. Щоб жоден з народів в нинішній Росії, в тому числі і російський, не був обділений", - резюмував Ярош.

Крім того варто відзначити, що директор російського "держпідприємства" "Кримські морські порти" Олексій Волков заявив, що днями стало відомо про те, що Туреччина відмовилася запускати поромне сполучення із анексованим Кримом через агресію Путіна у Керченській протоці.

"Бажаного прогресу щодо відновлення поромного сполучення немає, тому що санкції тільки посилилися. Ситуація стала набагато складніша і значно посилилася, особливо після арешту українських військових кораблів", - заявив він.

За його словами, запуск такого сполучення можливий лише в разі міжурядових домовленостей Росії та Туреччини.

Нагадаємо, Трамп розповів про роботу на Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", бойовики "ДНР" розповіли, на скільки їх поменшало у 2018 році.

Також "Знай.ua" писав, що росіяни зібрали полоненим українцям півмільйона на найнеобхідніше.

Батальйони Айдар і Донбас у складі ЗСУ майже не покидають лінії зіткнення, - волонтерка