Парламент Великобританії виявився нездатним винести вотум недовіри кабінетові міністрів прем'єра Терези Мей.

Передає Sky News.

Тереза Мей
Тереза Мей

На підтримку уряду у час голосування виступили 325 депутатів, проти - 306

З пропозицією вотуму недовіри уряду виступив лідер лейбористів Джеремі Корбін після того, як палата громад у вівторок не прийняла запропонований урядом проект угоди про вихід Великобританії з Євросоюзу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За словами прем'єр-міністра Терези Мей, вона запросила лідерів парламентських партій на зустріч, щоб обговорити подальші кроки по Brexit.

Самій Мей, яка наполягала на прийняття парламентом проекту угоди, вотум недовіри не загрожував противники вже пробували винести його в грудні, однак не зуміли набрати більшість голосів у платі. Як свідчить закон, голосування за недовіру прем'єр-міністру Великобританії вони зможуть повторити не раніше, ніж через рік.

Нагадаємо, Терезу Мей планують усунути: божевільна історія підірвала соцмережі

Депутати Великобританії мають намір усунути від влади уряд Терези Мей. За їх планом, контроль над роботою парламенту повністю перейде в їхні руки, а чинне консервативне уряд опиниться "за бортом" влади. Про це пише місцеве видання Sunday Times.

ЗМІ відзначають, що у "змові" проти Мей беруть участь представники одразу кілька партій – багато з них – це колишні міністри кабінету самої Терези.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Brexit змусив країни ЄС понервувати: ми не знаємо, чого очікувати від королівства

Країни Європейського союзу бажають дізнатися, чого хоче Великобританія, про що заявив Маргаритис Схинас, офіційний представник Єврокомісії. Це сталося після того, як Палата громад проголосувала проти проекту угоди про Brexit, досягнутого прем'єром Сполученого Королівства Терезою Мей з ЄС.

Також Знай.uа" писав про те, що Юнкер вимагає терміново пояснити провал Brexit: часу не залишилося

Після відкидання парламентом Великобританії запропонованої прем'єром країни Терезою Мей угоди з Європейським Сюзом Brexitглава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав Лондон "прояснити свої наміри".