У середу, 16 січня, президент України Петро Порошенко провів у Києві зустріч з іноземними дипломатами, в ході якої обговорили тему президентських виборів, які відбудуться вже навесні 2019 року.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

В ході зустрічі з дипломатами Порошенко розповів про те, що Росія вже намагається вплинути на хід виборів в Україні.

Президент заявив, що операція по втручанню Росії в президентські і парламентські вибори в Україні ведеться повним ходом:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"2019 рік буде визначальним. У Кремлі до нього готувалися ретельно і довго. Що планують в Москві - не секрет. Власне, керівництво Росії цього особливо і не приховує - провести на президентських і парламентських виборах в Україні підконтрольну собі владу", - відзначив Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Глава держави переконаний, що метою Москви є гальмування і подальша повна зупинка демократичного розвитку України, а також зміна вектора з європейського та євроатлантичного напряму в так звану російську сферу впливу.

Володимир Путін
Володимир Путін

Порошенко уточнив, що Кремль зробив ставку на підрив України зсередини, оскільки усвідомив, що спроба військового вторгнення "закінчиться для окупантів плачевно".

Нагадаємо, у вівторок, 15 січня, стало відомо, що Центральна виборча комісія зареєструвала ще трьох кандидатів у президенти України.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це йдеться в повідомленні ЦВК на офіційному сайті.

Отже, на пост президента України тепер претендують – лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, лідер партії "Наші" Євген Мураєв і позафракційний народний депутат Віталій Купрій.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні розпочалася передвиборна гонка, по ходу якої кандидати нагодують виборців черговою порцією обіцянок і клятв. Звичайно, будь-який українець мріє, щоб хоч якась їх частина здійснилася. І звичайно, це стосується найважливіших та актуальних подій.

Перше, і, можливо, найголовніше питання - як претенденти на головний політичний пост країни збираються повертати Донбас. Про це докладніше пише liga.net.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 15 січня в Центральній виборчій комісії свої кандидатури в президенти України подали ще три людини, повідомляє ЦВК.