З'явилася інформація, що президент України Петро Порошенко днями ухвалив таємне рішення Ради національної безпеки і оборони України (СНБОУ) про основні показники державного оборонзамовлення. Відомо, що замовлення для армії передбачено на 2019-2021 роки.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби президента.

Секретар РНБО Олександр Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

За інформацією з Банкової, на секретаря РНБО Олександра Турчинова покладено контроль за виконанням секретної програми. Президентський указ №10/2019 набуде чинності з дня його опублікування.

Вже відомо, що 2018 році до української армії по оборонзамовленню було поставлено більше 3 тисяч зразків озброєння, військової техніки та спецвиробів, понад 450 тисяч ракет та боєприпасів.

ЗСУ
ЗСУ

Варто нагадати, що США почнуть процес виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) 2 лютого. Про це повідомила в середу, 16 січня, заступник держсекретаря з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Томпсон, яка знаходиться зараз в Брюсселі, знову звинуватила Росію в порушенні ДРСМД. Вона додала, що під час російсько-американських консультацій по ДРСМД у Женеві 15 січня прориву досягнуто не було. Процес виходу США з договору становитиме півроку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що полковник Збройних сил України Святослав Стеценко звернувся до секретаря РНБО Олександра Турчинова з гучною заявою, що стосується реакції України на останні події в анексованому Криму.

У повідомленні говориться, що полковник ЗСУ Святослав Стеценко радить Турчинову ввести війська в Крим. Він вважає, що Україна не може воювати з Росією через Керченську протоку або за півострів Крим, тому Київ повинен припинити розмови про прориви в Азовському морі.

Нагадаємо, Путін "прикрив" Крим ракетами і важким озброєнням: везуть тоннами, півострів відрізаний від світу.

Як повідомляв Знай.uа уряд розширив список заборонених російських продуктів: возитимуть до ведмедів.

Знай.uа писав, ветеран АТО розповів, коли військове положення запрацює знову: буде багато жертв.